Liberecký kraj – Šanci získat dotaci mají i lidé, kteří jsou v takzvaném zásobníku projektů.

Revize technického stavu kotlů do výkonu 300 kW budou mít ulehčeny podle majitele firmy Ekoefekt Pavla Vrby majitelé nových kotlů a ti, kteří uspějí se žádostmi o kotlíkové dotace. Autor: Deník/Václav Sedlák

Při první vlně žádostí o kotlíkové dotace byl krajský úřad doslova v obležení zájemců. Lidé zde dokonce nocovali. Na druhé straně zájem během dalších dvou vln postupně uvadal. Na včerejším jednání projednala Rada Libereckého kraje poskytnutí finančních příspěvků dalším 59 žadatelům. Po schválení zastupitelstvem budou tito žadatelé poslední, na něž se dostane. „Jedná se o třetí vlnu schvalování, ve které dojde k rozdělení všech alokovaných prostředků v rámci kotlíkových dotací určených pro Liberecký kraj,” informoval krajský radní Vít Příkaský.

ŠANCE TU STÁLE JE

I tak pořád existuje naděje, že se dostane na další v pořadí. Zájemci, kteří podali žádost, a nezbyly na ně peníze, budou zařazeni do takzvaného zásobníku projektů. „Z něj budou žadatelé postupně oslovováni k podpisu smlouvy v případě, kdy některý jiný odstoupí a rozhodne se projekt nerealizovat, nesplní podmínky na proplacení dotace nebo, pokud budou projekty realizovány levněji, než bylo předpokládáno,” vysvětlila tisková mluvčí krajského úřadu Blanka Daníčková.

Přihlásit se mohou i další lidé, ovšem i u žádostí ze zásobníku bude rozhodovat jejich pořadí, v němž je lidé na kraj doručili.

Pokračování naleznete ZDE

Liberecký deník

Pin It on Pinterest