nutricni-terapie

Nemocnice Frýdlant podala na Krajský úřad Libereckého kraje přihlášku do výběrového řízení na smlouvy se zdravotními pojišťovnami na provozování ambulance nutričního terapeuta.

Ve Frýdlantském výběžku chybí služba poskytování nutriční ambulantní péče. Vzhledem k tomu, že se zde nachází řada onkologicky nemocných, řada seniorů a dalších občanů, kteří takovou péči vyžadují, rozhodla se Nemocnice Frýdlant tuto ambulantní péči poskytovat. V případě, že budou uzavřeny následně smlouvy se zdravotními pojišťovnami, bude péče v této ambulanci zdarma resp. hrazená ze zdravotního pojištění.

Kdo je nutriční terapeut?

Nutriční terapeut je nelékařský zdravotnický pracovník. Dokáže samostatně působit v prevenci nemocí, v péči o zdravé i nemocné všech věkových kategorií. Jako samostatný zdravotnický pracovník je způsobilý poskytovat léčebně-preventivní péči a nutriční podporu v souladu s diagnózou stanovenou lékařem.

Ambulance bude sloužit zejména všem pacientům zmiňované oblasti, jejichž zdravotní stav si vyžaduje úpravu jídelníčku, změny ve stravovacích návycích či stravovacím režimu, změny v technologické úpravě stravy. Mezi ně patří v tomto regionu především pacienti s dg.: diabetes mellitus, onkologicky nemocní pacienti, nadváha, obezita, onemocnění zažívacího traktu vč. pacientů se stomiemi, celiakie, idiopatické záměty střev, nejrůznější poruchy příjmu potravy. Ambulance bude přijímat jak pacienty s doporučením lékaře, tak i přímé plátce poskytnuté služby, bude spolupracovat s pracovištěm terénní ošetřovatelské péče naší nemocnice. Dále bude nabízet osvětovou činnost ve školách a školních družinách.

Zdroj: EUC NEMOCNICE Frýdlant

Pin It on Pinterest