Je to již 33 let od doby, kdy ve Frýdlantu vzniklo v té době něco tak nevídaného, čím je Letní jazzová dílna, která nyní nese jméno svého zakladatele, zesnulého Karla Velebného.  Od svých prvních let měla i zahraniční lektory a byla jednou z mála mezinárodních akcí v našem regionu. A zároveň je tomu už rok, co jsme poprvé uvařili pro 32. ročník jazzové dílny první festivalové pivo. Zájem o něj byl neuvěřitelný.

Jazz a APA (pivo typu American Pale Ale) mají oba kořeny ve Spojených státech amerických a tak jsme i letos na počest Karla Velebného a této krásné akce s dlouhou tradicí uvařili speciální pivo jen pro tuto příležitost. Vzniká tak nová a krásná tradice.

Jedná se o  pivo typu American Pale Ale, které je tradičně hluboce prokvašené a proto velice lehké na pití (ale pozor, o to větší má dávku alkoholu).

Jde o velmi svěží, typicky letní pivo s květinově ovocnými tóny (citrusy, angrešt, ostružinový kompot), které pivu dodávají americké aromatické chmely Sorachi Ace, Cascade a Amarillo. Jejich využití dává pivu neopakovatelné aroma.
Toto pivo se poprvé představí 13. srpna na čepu ve frýdlantském Zámeckém pivovaru a zároveň ve frýdlantské restauraci Jazzová osvěžovna. Následně bude po celý týden, během něhož probíhá jazzová dílna, k dostání ve Frýdlantě na těchto dvou místech – a to v točené i lahvové podobě.

Pokud nějaké pivo ještě zbude (a moc ho většinou nezbývá), dostane se od 22. srpna i do naší liberecké pivotéky a vybraných partnerských podniků.

Dej bůh štěstí!
Marek Vávra
Zámecký pivovar Frýdlant

ZDROJ: http://www.marek-vavra.cz/jazzova-dilna-bude-mit-i-letos-svuj-hluboce-prokvaseny-special/

008_apa_jazz_2016

PROMO_001_2016_APA_JAZZ_press

Pin It on Pinterest