LIBERECKO – Dopravní nehoda se stala v sobotu krátce před sedmou hodinou večer na silnici I. třídy č. 13 ve směru od Albrechtic na Frýdlant. Neznámý řidič narazil do vozidla Citroen a ujel. 

V sobotu 20. srpna 2016 krátce před sedmou hodinou večer vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala na silnici I. třídy č. 13 v katastru obce Dětřichov ve směru od Albrechtic na Frýdlant. Neznámý řidič zde po projetí pravotočivé zatáčky na přímém úseku vozovky nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze vozovky a přední částí narazil do zadní části před ním jedoucího vozidla Citroen C5, jehož řidič  snížil rychlost jízdy, aby mohl bezpečně odbočit vlevo. Na vozidle Citroen vznikla předběžná škoda 30 tisíc korun. Neznámý řidič z místa nehody ujel ve směru na Frýdlant, aniž by učinil vhodná opatření, které mu ukládá zákon. Ve voidle Citroen cestovala s řidičem ještě spolujezdkyně na předním sedadle. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Policisté podrobili řidiče Citroenu orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl negativní. U neznámého řidiče nemohli policisté alkohol vyloučit z důvodu jeho ujetí od nehdy.

Dopravní policisté nyní pátrají po neznámém řidiči, pravděpodobně v modrém osobním motorovém vozidle a zároveň se obracíme na případné svědky události, aby se přihlásili policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo na Dopravní inspektorát policie Liberectel.číslech: 974 466 570  nebo  974 466 251. Jakékoliv informace k této nehodě mohou policistům přispět k objektivnímu posouzení nehodového děje a dopadení řidiče, který nehodu zavinil.

22.8.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest