Úplně promočený batoh s montérkami, modrým tričkem a žlutými návleky se našel pohozený v zahradě ve Frýdlantě. Poctivý nálezce jej přinesl na podatelnu městského úřadu na radnici, protože nebyl schopen zjistit, komu patří. Majitelem batohu s pracovním oblečením je asi nějaký mladý, začínající a krapet roztržitý řemeslník, možná brigádník. Montérky jsou jako nové, čisté, neroztrhané a jen dost zmačkané.

08-26_batoh_na_okne„Batoh i s obsahem byl vystaven na okně podatelny několik dní. Sušil se. Mokrý jej do skladu opravdu dát nemůžeme,“ vysvětluje sekretářka Jana Procházková, která v podatelně v době dovolených zastupuje.

Nejdříve byl batoh v okně nerozbalený. To pak všímaví občané chodili do podatelny upozorňovat, že tu někdo zapomněl batoh. Dokonce i starosta se přišel optat, zda je vše OK., jestli se o batohu ví a jestli v něm třeba není něco nebezpečného a ohrožujícího. V poslední pátek v srpnu se pak rozbalil i jeho obsah. Na náměstí byl zrovna pravidelný trh, tak to zas vypadalo, že podatelna něco nabízí k prodeji. Teď už nález čeká ve skladu na svého majitele.

Občané mohou nosit do podatelny MěÚ nálezy takových věcí, které prokazatelně někdo ztratil a může je postrádat. Pokud je však zřejmý majitel, nálezce by měl nejdříve kontaktovat přímo jeho. Samozřejmě má pak nárok na nálezné, které jistě pokryje výlohy spojené s vyhledáním majitele.

Ve skladu v podatelně MěÚ Frýdlant se nachází řada zapomenutých a ztracených věcí: mobilní telefony, peněženky, klíče od bytu i od aut. Úplný seznam nalezených věcí je k nahlédnutí zde.

Město Frýdlant

autor: Martina Petrášková

Pin It on Pinterest