JeštědStarší žákyně

Naše starší žákyně se stejně jako loni zúčastní krajského přeboru starších žákyň v Libereckém kraji. Čeká nás 5 turnajů, kde se utkáme například s Duklou Liberec, Mnichovým Hradištěm, Novým Borem, Jabloncem či Turnovem. Znovu velmi vysoká konkurence. My jsme se oklepali z loňské nováčkovské sezony a navíc naše sestava zůstává beze změny, protože všechna děvčata stále spadají do kategorie starších žákyň. To znamená, že se pokusíme o celkově lepší výsledek v porovnání se sezonou 2015/2016.

Začátek soustředěníNa konci léta jsme uspořádali naše první soustředění pro starší žákyně. Přes prázdniny jsme trénovali pouze sporadicky, a proto toto byla hlavní příprava na nadcházející sezonu. A jak to celé probíhalo? Původně jsme chtěli soustředění uspořádat v areálu Vzlet v Lázních Libverda, tato možnost ovšem padla a nakonec jsme se uchýlili do Domova dětí a mládeže při SŠHL Frýdlant, tedy nám velmi dobře známému prostředí. Sešli jsme se ve čtvrtek 25. 8. 2016 ve 14:00. Vzhledem k dovoleným, táborům a návštěvám jsme měli nakonec „jen“ 7 účastnic, o to individuálnější přístup jsme zvolili. Ve čtvrtek odpoledne jsme měli první trénink. Po něm večeře a následoval vědomostní kvíz, při kterém jsme si užili spoustu legrace. V pátek jsme chtěli alespoň na chvíli na beach, bohužel kurt byl obsazen a tak jsme, vzhledem k velkým vedrům, zvolili trojfázový trénink. Dopoledne trochu posilování, odpoledne individuální herní činnosti a večer herní kombinace a hra. K večeři jsme opekli buřty a zazpívali si u ohně. V sobotu jsme brzo ráno vyrazili na výlet. Na Ještědu se konala velmi pěkná akce (www.nezastavitelni.cz), proto jsme se rozhodli vyrazit právě tam. Cesta rychle utekla, odpoledne jsme se byli podívat na Dukle na přípravný turnaj mužů. V podvečer následoval lehký dobrovolný trénink a po večeři jsme vyrazili na zámek, kde se konala večerní prohlídka.

ZámekvrVšem účastníkům, jak trenérům, tak holkám moc děkujeme a už plánujeme, co vylepšit do příštího roku. Doufám, že se účastní o něco více děvčat.

Zároveň bychom chtěli poděkovat SŠHL Frýdlant za ubytování a pronájem hřiště a také firmě MSTECH.CZ za propůjčení techniky. Velký dík patří také městu Frýdlant, které formou dotace podpořilo nejen tuto akci, ale celý chod našeho malého oddílu.

Všechny fotky ze soustředění naleznete zde: http://vrtule-frydlant.rajce.idnes.cz/Soustredeni_2016/

Novinka pro sezonu 2016/2017

V nadcházející sezoně budeme pokračovat ve stejných aktivitách jako loni. To znamená, že připravíme turnaje o Vánocích a začátkem léta, povedeme volejbalovou mládež a uspořádáme turnaj v minivolejbale. Naši dospělí hráči znovu nastoupí v 1. i 2. AVL, budeme hrát i sérii turnajů Memoriál Štěpána Pospíšila (Smržovka) a určitě se zúčastníme i dalších jednorázových turnajů.

Velkou novinkou je ovšem přihlášení soutěže Krajského přeboru I. třídy mužů. Po dlouhých úvahách jsme se rozhodli, že poměříme naše síly s dalšími celky kraje. V této soutěži je 8 celků, které hrají systémem každý s každým. Hrací den je téměř vždy v sobotu a vždy se s každým soupeřem hraje v daný den dvakrát. Celý rozpis soutěže, včetně soupisek a tabulek můžete nalézt zde: http://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=LIB-M&skupina=LIB-M

Rozpis domácích zápasů najdete zde. Tímto Vás všechny zveme na první domácí utkání, které proběhne 22. 10. 2016 v tělocvičně SŠHL Frýdlant v 10:00 a ve 13:00. Soupeřem bude TJ Vysoké nad Jizerou.

TRÉNINKY MLÁDEŽE:

Začátek: úterý 4. 10. 2016

Termín: každé úterý od 16:30 do 18:00

Místo: tělocvična SŠHL Frýdlant, Bělíkova ulice

Věk: přijímáme chlapce i dívky ve věku 9-18 let. Všem děkujeme za přízeň. Novinky z našeho oddílu můžete sledovat na stránkách www.facebook.com/VrtuleFrydlant.

Za Vrtule Frýdlant

Matěj Drechsler

Předseda spolku

Pin It on Pinterest