LIBERECKO – V polovině měsíce července tohoto roku zachránila hlídka policistů z Frýdlantu v obci Dětřichov díky výborně poskytnuté první pomoci život 44letému muži.

O tom, že se podruhé narodil, může hovořit 44letý muž, jeden z pracovníků Obecního úřadu Dětřichov. Bylo právě 18. července 2016, kdy v odpoledních hodinách vykonávala policejní hlídka z Obvodního oddělení ve Frýdlantu hlídkovou činnost v obci Heřmanice a  obci Dětřichov. Kolem půl jedné hodiny odpoledne je v obci Dětřichov poblíž kompostárny Obecního úřadu zastavil pracovník úřadu a požádal hlídku o pomoc, kdy policistům uvedl, že jeho spolupracovník má zdravotní problémy a zkolaboval.

Policisté okamžitě přistoupili k ležícímu muži, přičemž zjistili, že muž nedýchá a došlo u něj k srdeční zástavě. Bezprodleně začali jednat a započali muže resuscitovat. Při resuscitaci se oba členové hlídky průběžně střídali. Samotnou resuscitaci prováděli až do doby, kdy na místo přistál vrtulník rychlé záchranné služby a muže si převzal do péče lékař.

Lékaři se se zdravotníky za pomoci defibrilátoru podařilo po více jak půl hodině obnovit u muže znovu srdeční činnost. Z místa ho následně vrtulník transportoval do Krajské nemocnice Liberec, kde byl hospitalizován.

Zde je na místě vyzdvihnout práci policistů, díky jejichž rychlé a velice dobře poskytnuté první pomoci se muž podruhé narodil, ale zároveň nebude mít ani žádné zdravotní následky. V tomto případě byla hlídka ve správný čas na správném místě.

13.9.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest