most-18O dva týdny dříve skončila rekonstrukce havarijního stavu mostu přes železniční trať ve Vrchlického ulici ve Frýdlantu. Po dvou a půl měsících se most dopravě i pěším opět otevřel v pátek 16. září 2016. 

Most ve Vrchlického ulici, přemosťující železniční trať mezi stanicemi Frýdlant v Čechách a Raspenava, se měl opravovat už loni. „Zástupci Českých drah ale tenkrát vyčíslili náklady na odstávku železniční dopravy na neuvěřitelnou částku 42 milionů korun, což byla pro Frýdlant naprosto neúnosná suma. Čekalo se tedy na termín, kdy České dráhy kvůli svým vlastním opravám samy uzavřou provoz na trati. Stalo se tak v pondělí 11. července, kdy byl kvůli pracím zastaven provoz mezi Libercem a Frýdlantem a to až do 20. července,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Celá obnova mostu se v tomto čase stihnout nedala, nicméně práce v tomto termínu probíhaly v prodloužených směnách. Tak, aby se stihlo co nejvíce.

„Stavební práce probíhaly po celou dobu dle časového harmonogramu, objevily se jen drobné dílčí problémy, které ale byly rychle vyřešeny. Nakonec se podařilo dobu opravy mostu ještě o dva týdny zkrátit, což je skvělá zpráva pro řidiče i pěší, kterým uzavírka komplikovala život,“ doplňuje Jiří Stodůlka. Od pátku je již most zcela průjezdný.

Obnova mostu přišla na necelé dva miliony korun bez DPH, nepřetržité práce a zkrácení technologických přestávek kvůli kratší odstávce Českých drah z této částky ukrojily více než 510 tisíc korun bez DPH.

Most ve Vrchlického ulici byl ve Frýdlantě posledním, který byl v havarijním stavu a potřeboval generální opravu. V příštím roce nechá město hned za mostem směrem do města vybudovat nové schody, které zkrátí pěším cestu k vlakovému nádraží.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest