viewimage-aspxLIBERECKO – V době od 16.9. – 23.9.2016 vnikl neznámý pachatel do hydrologické stanice na toku Bílé Smědé, odkud si odnesl solární panel a baterii.

Policisté z obvodního oddělení Hejnice pátrají po neznámém pachateli, který se v době od 16. do 23. září 2016 vloupal do hydrologické stanice na toku potoka Bílé Smědé. Do hydrologické stanice, která monitoruje stav povrchových vod v dané lokalitě a nachází se pod Smědavou, pachatel vniknul po násilném překonání kovové petlice. Uvnitř objektu následně odcizil akumulátor, který slouží jako zdroj pro měřící jednotku. Dále z venkovní části hydrostanice odmontoval solární panel o rozměrech cca 20 x 40 cm. Jednalo se o stříbrný rám s černými sklíčky ve tvaru kosodélníků. Odpojením akumulátoru mohl pachatel dále poškodit i regulátor dobíjení solárního panelu, škoda může být proto podstatně vyšší. V tuto chvíli vznikla majiteli hydrostanice škoda za bezmála 7 tisíc korun. Více než škoda je ale nepříjemné, že nyní nebude stanice plnit svoji důležitou funkci.

V daném případu již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a nejen po pachateli, ale i po odcizeném zařízení nyní pátrají. V případě, že se jim podaří případ objasnit, hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

26. 9. 2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest