01Srdečně Vás zveme na setkání učitelů, rodičů i zainteresované veřejnosti v rámci neformální konference „V příběhu je síla“, která se koná dne 5. 11. 2016 od 10 hodin v sále Besedy ve Frýdlantě. Ústředním motivem setkání je příběh a jeho využití ve vzdělávání.

V průběhu konference je zajištěno hlídání dětí. Akce probíhá zdarma v rámci projektu Místní Akční Plán Frýdlantsko.

K programu:

Dopoledne vystoupí pan MgA. Martin Hak s příspěvkem o tom, jak vyprávět příběhy, dále autorka programů environmentální výchovy pro MŠ a ZŠ Mgr. Jana Modrá, Mgr. Kamila Bergmanová s inspirací pro čtenářské dílny či program Varianty s panenkami s osobností (Persona dolls) pro předškolní děti. Prezentovány budou také zkušenosti ZŠ Dětřichov s metodou Global storylines. Jedná se o metodu s prvky dramatické výuky, kdy děti 2-3 měsíce prožívají příběh s globálním tématem a učí se řešit různé situace. Vystoupí také Linda Jandejsková s příspěvkem o tom, jak lze řešit strach u předškolních dětí pomocí hodnotového učení Cyril Mooney.

Odpoledne jsou pro všechny účastníky připraveny praktické dílny, kde si lze vyzkoušet informace získané v dopoledním bloku na vlastní kůži.

V neposlední řadě budou mít účastníci konference možnost ve filmu „Tvé místo vedle mě“ (Sit beside me) shlédnout příběh ředitelky a učitelky Cyril Mooney, která praktikovala systém hodnotového učení v indické Kalkatě. Se svými zkušenostmi s hodnotovým učením se přijede podělit zástupkyně Školy Cyril Mooney.

Více informací k programu naleznete ZDE. Prosíme, abyste se na konferenci registrovali předem (kvůli zajištění občerstvení): Zde

Zdroj: MAP Frýdlantsko

Pin It on Pinterest