martinSvatomartinské posvícení připravuje na pátek 4. listopadu 2016 Město Frýdlant. Podtitul akce je „Pojďte s námi rozsvítit Frýdlant“ a místní i turisty zve například na průvod světel, který v čele se svatým Martinem na bílém koni vyrazí v 17.00 hodin od zámku do městského parku.

Svatomartinské posvícení začne ve Frýdlantě ale už v 16.00 hodin, kdy se v městském muzeu Špitálek otevřou dílny pro malé i velké a také stánky s řemeslnými výrobky. Ve stejnou dobu se začne v městském parku prodávat občerstvení. Kromě toho budou také v parku pro děti připraveny dílny, tentokrát v režii Domu dětí a mládeže Frýdlant.

O necelou hodinu později pak začne program posvícení. „V 16.45 je na nádvoří frýdlantského zámku sraz pro všechny, kteří se chtějí spolu se svatým Martinem a jeho doprovodem vydat průvodem světel do městského parku. Vítány jsou lucerny, lampiony, jakékoli světýlko, které rozjasní podzimní podvečer,“ říká vedoucí odboru kultury městského úřadu Frýdlant Iva Beranová. Ostatně lemovaná světýlky bude i cesta do centra města. Průvod se na cestu vydá v 17.00 hodin a ve chvíli, kdy dorazí do parku, zahrají frýdlantské děti návštěvníkům legendu o svatém Martinovi. Poté je připravena ještě ohňová show.

Vstup na akci je zdarma, předpokládaný konec je ve 20.00 hodin.

Martina Petrášková

tisková mluvčí

Pin It on Pinterest