jamparada2016_plakatbigVážení a milí příznivci domácích marmelád a džemů ze všech možných i nečekaných surovin,

dovolte nám abychom Vás pozvali na jedinečnou událost světových parametrů. Ročník 2016 Kunratické JamParády byl právě uzavřen a nyní Vás s hrdostí zveme na slavnostní vyhlášení výsledků soutěže, které je tradičně spojeno s veřejnou ochutnávkou všech soutěžních vzorků.

Konečné počty na kterých se zastavila počítadla jsou následující. V ročníku 2016 Kunratické JamParády soutěží 451 vzorků marmelád a džemů ve 30 kategoriích, celkem se soutěže účastní 126 výrobců marmelád z 60 obcí a měst, nejen z ČR ale i z Německa, Polska, Španělska a dokonce i ze vzdálených Filipín. V počtu marmelád byl tedy opět již tradičně překonán loňský rekord.

Veřejná ochutnávka bude otevřena v sobotu 5. 11. 2016 od 15.00 hodin na sále kulturního domu, každý návštěvník obdrží hlasovací samolepky pro hlasování v divácké soutěži a pokud mu budou stačit síly může ochutnat všechny soutěžní vzorky. Od 17.00 potom proběhne slavnostní vyhlášení prvních tří míst v každé kategorii, předání cen a vyhlášení vítěze laické soutěže, ten potom následně vylosuje ze všech účastníků šťastlivce, kteří získají hlavní ceny. Hlavní ceny letošního ročníku jsou zpáteční letenka na Kanárské ostrovy, zavařovací hrnec a luxusní skleněná váza ruční výroby. Pokud bude někdo z ochutnávání soutěžních marmelád unaven bude možné si posedět v přilehlé hospůdce a v klidu vyčkat do slavnostního vyhlašování. Těšíme se na všechny návštěvníky a doufáme, že jako každý rok to bude nezapomenutelný zážitek. Stále ještě nemáme informace o jiné marmeládové soutěži na světě, kde by bylo možné ochutnat na jednom místě tolik různých marmelád.

Na shledanou v Kunraticích u Frýdlantu

za organizátory Jiří Poděbradský, Kunratice

Pin It on Pinterest