tatana-mikova-1Co je to klima a co je to počasí? Jak se bude vyvíjet naše klima v příštích letech a desetiletích? Víme o atmosféře vše? Proč předpovědi počasí ne vždy vycházejí? To jsou otázky, na které v úterý 8. listopadu 2016 odpovídala během přednášky pořádané Střední školou hospodářskou a lesnickou meteoroložka a moderátorka počasí v České televizi Taťána Míková

Ještě před samotnou přednáškou, která se konala v prostorách Zámeckého pivovaru Frýdlant, si prohlédla profesionální meteorologickou stanici v areálu školy a setkala se s nejdéle sloužícím aktivním meteorologem v Čechách, Miroslavem Jechem z Hejnic. Ten se svým pozdravem „Tady Hejnice, zde prší nejvíce“ zapsal do srdcí profesionálních meteorologům v Českém hydrometeorologickém ústavu.

Pak už dorazila do pivovaru před sál plný studentů a pedagogů Střední školy hospodářské a lesnické a Gymnázia Frýdlant.  „Jednoznačně nejčastější otázkou při diskuzi s žáky bylo, jak bude? Je to otázka jednoduchá a spousta lidí ji pokládá stále znovu. Jenže odpověď na to, na jak dlouho dobu se dá spolehlivě předpovědět počasí, není úplně jednoznačná, a tak na ní ani já neznám jednoznačnou odpověď“ usmívala se “rosnička” Taťána Míková.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest