Slavnostní vyhlášení cen Pivo roku 2016, které pořádalo Sdružení přátel piva, hostil 3. listopadu Zámecký pivovar Frýdlant.

S šesti oceněními byl nejúspěšnějším pivovarem Rodinný pivovar Bernard. Zvítězil v „královské“ kategorii Světlý ležák roku 2016 a Polotmavé pivo roku 2016. Dále se umístil se svým výčepním pivem, Bohemia Ale, nefiltrovanou čtrnáctkou a také v kategorii Pivovar roku 2016.

Pořádající Zámecký pivovar Frýdlant si do sbírky ocenění přidal diplom za třetí místo v kategorii Minipivovar roku 2016 a rovněž za třetí místo v kategorii Tmavé pivo roku 2016, které získala Kateřina.

Předávání se zúčastnily význačné pivovarské osobnosti. Kromě představenstva Sdružení přátel piva to byli například prezident Českomoravského svazu minipivovarů ing. Jan Šuráň, dále pivoznalec, hudebník, politik a novinář Ladislav Jakl, pořadatel Zlaté pivní pečeti Alois Srb nebo emeritní sládek pivovaru U Fleků Ivan Chramosil.

„Je pro nás velkou ctí, že právě náš pivovar mohl hostit tuto jedinečnou akci a bylo nám potěšením setkat se s osobnostmi ze světa piv. Blahopřejeme pivovaru Bernard a samozřejmě nás těší, že i naše piva sklízela vavříny,“ uvedl zachránce a majitel frýdlantského pivovaru Marek Vávra.

Výroční předávání cen Sdružení přátel piva Pivo roku se koná každý rok již 26 let – od roku 2002 vždy v jiném pivovaru.

Právě na této anketě je dobře patrný současný boom minipivovarů – čím dál více se jich umisťuje na předních příčkách a díky jejich rozmanité produkci přibývají nové soutěžní kategorie.

Jan Reich
Zámecký pivovar Frýdlant

[justified_image_grid preset=11 mobile_preset=11 thumbs_spacing=15 link_title_field=title prettyphoto_social=yes prettyphoto_theme=facebook magnific_zoom=yes lightbox=prettyphoto]

Sdružení přátel piva vyhlašoval výroční ceny v Zámeckém pivovaru Frýdlant

Pin It on Pinterest