Udělat radost sobě nebo svým blízkým a zároveň pomoci lidem, kteří to potřebují, můžete za pouhých 50 korun ve Frýdlantě. A jednoduše. Stačí, když si za zmíněnou padesátikorunu koupíte tvořivý balíček s maketou anděla a blyštivými křišťálovými růžemi k dozdobení od Nadace PRECIOSA. Radost uděláte hned dvakrát. Jednak dárkem s vánoční tématikou, který si můžete sami originálně nazdobit či ho někomu věnovat a pak tím, že vámi věnované peníze pomohou Domovu U Spasitele. Ten se ve Frýdlantě stará o lidi s dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem.andel

„Město Frýdlant Domov U Spasitele tradičně finančně podporuje z rozpočtu města. Teď jsme se rozhodli mu pomoci i dalším způsobem, a sice prostřednictvím veřejné sbírky nazvané Vytvoř si svého Anděla a pomáhej s Nadací PRECIOSA. Věřím, že o anděly bude mezi lidmi ve Frýdlantě zájem. Jsou totiž krásní a navíc peníze, které se ve sbírce vyberou, zůstanou v našem městě,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Balíčky s maketou zlatého anděla a šatonovými růžemi budou ke koupi poprvé 27. listopadu 2016 během akce Frýdlantský advent aneb Rozsvícení vánočního stromu s Českým rozhlasem Liberec. Koupit je pak bude možné i během koncertu Petry Janů, který se uskuteční 16. prosince 2016 v kostele Krista Spasitele.

„Šatonové růže se vyrábějí přímo v Preciose v Liberci a mimo jiné zdobí například šaty tanečnic v oblíbené soutěži Star Dance. Jsou opravdu nádherné. Jejich zvláštností je, že na maketu anděla se nelepí, ale žehlí,“ vysvětluje za Nadaci PRECIOSA Martina Motshagen.

Prodej hobby balíčků s anděly pomůže Domovu U Spasitele nejen výtěžkem z Frýdlantu. Zařízení získá i peníze z prodeje andělů v rámci misie Církve československé husitské a také z prodeje andělů zaměstnancům v rámci společnosti Preciosa.

Pin It on Pinterest