martin_puta_byl_opet_zvolen_hejtmanem_liberecky_kraj_povede_siroka_koalice_mediumV nadcházejících čtyřech letech bude stát v čele Libereckého kraje opět hejtman Martin Půta. Na dnešním ustavujícím zastupitelstvu byl znovu zvolen do funkce. Kromě toho zastupitelé zvolili také nové náměstky hejtmana a členy Rady Libereckého kraje a také odhlasovali založení deseti výborů zastupitelstva.

Pětačtyřicet nových krajských zastupitelů, kteří vzešli z říjnových voleb, dnes na svém ustavujícím zasedání zvolilo nové vedení Libereckého kraje. Do funkce hejtmana byl v tajné volbě zvolen dosavadní hejtman Martin Půta (SLK), který byl jediným kandidátem a obhájil tak svou pozici z minulého volebního období. Vydáno bylo 41 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 30 platných a 11 neplatných.

Kraj v nadcházejícím volebním období povede široká koalice složená ze zástupců čtyř politických stran a hnutí SLK, ANO 2011, ČSSD a ODS.  „Děkuji za podporu a těším se na spolupráci. Věřím, že všichni moji nově zvolení kolegové po dnešním dnu převléknou své stranické triko za triko Libereckého kraje,“ řekl nově zvolený hejtman Martin Půta.  Zvoleni byli v tajné volbě také noví náměstci hejtmana a členové Rady Libereckého kraje.

Složení krajské rady:

Hejtman:
Martin Půta, SLK

Statutární náměstkyně hejtmana:
Jitka Volfová, ANO 2011 – řízení rezortu ekonomiky, správy majetku a informatiky

Náměstci hejtmana:
Marek Pieter, SLK – řízení rezortu dopravy, investic a veřejných zakázek
Petr Tulpa, SLK – řízení rezortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti
Pavel Svoboda, ČSSD – řízení rezortu sociálních věcí
Přemysl Sobotka, ODS – řízení rezortu zdravotnictví

Členové rady:
Květa Vinklátová, SLK – řízení rezortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu
Jiří Löffelmann, SLK – řízení rezortu životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova
Radka Loučková Kotasová, ANO 2011 – řízení rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování

Hned druhý den po ustavujícím zastupitelstvu se hejtman Libereckého kraje Martin Půta vydá na cestu krajem. Ve středu 23. listopadu navštíví, stejně jako před čtyřmi lety, nejsevernější, nejvýchodnější, nejjižnější a nejzápadnější obce Libereckého kraje a sejde se zdejšími starosty.

Na své jízdě krajem tak zavítá do Černous, Čisté u Horek, Bradlecké Lhoty a na závěr dne do Žandova. Účelem této spíše symbolické cesty bude starostům potvrdit, že nová Rada Libereckého kraje bude se starosty diskutovat o jejich podnětech, návrzích a pokud to bude v silách Libereckého kraje, pomůže řešit problémy.

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
485226302 / 732765215

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest