Zdravotnická skupina EUC, která má v Libereckém kraji EUC Kliniku a Nemocnici Frýdlant, je partnerem liberecké iQLANDIE.

srdce

Ve 3. patře iQLANDIE, v části věnované lidskému tělu, visí informační tabule s údaji o srdci. Doplňují třímetrový exponát srdce, do něhož mohou návštěvníci vstoupit. Uvnitř srdce jsou madla s čidly a monitorem. Návštěvníkovi (na fotografii je primář radiologie z EUC Kliniky MUDr. Jozef Prattinger) se přes madla měří tep, který se následně znázorní jako tlukot srdce na obrazovce s video aplikací a z reproduktorů je doprovázen zvukovým efektem.

Jan Hůlek, ředitel pro vnější vztahy EUC: „Filosofie vědeckého muzea iQLANDIE – názorně a interaktivně vzdělávat, je EUC blízká. Čím větší znalosti budou mít děti i dospělí o svém těle a jeho stěžejním orgánu, tím více si ho budou všímat a přemýšlet nad důležitostí zdravého životního stylu a prevence. “

Do konce roku 2016 si navíc mohou všichni návštěvníci liberecké iQLANDIE v jejím vestibulu prohlédnout výstavu EUC Vaše nejcennější foto, umělecky ztvárněné snímky z mamografických screeningů.

Pin It on Pinterest