LIBEREC – Na konci listopadu se teprve 18letý mladík zmocnil před samoobsluhou v Mníšku vozidla Škoda Fabia, avšak po krátkém pronásledování jej policisté dostihli.

Přestože se snažíme občanům nestále opakovat zásady bezpečného chování tak, aby předešli okradení, přesto se najdoucí tací, kteří chyby udělají. Na svoji velkou nepozornost doplatil majitel vozidla Škoda Fabia, který si zašel 26. listopadu 2016 nakoupit v Mníšku, ulici Oldřichovská do samoobsluhy. Před obchodem zaparkoval své vozidlo, avšak udělal velkou chybu – ponechal v zapalování klíče. Vozidlo tak neuzamkl a přímo se zde nabízelo. Svoji příležitost nepropásl teprve 18letý mladík, který si všiml nezabezpečného vozidla, nasedl do něj a z místa s ním odjel. Majiteli již zbyly pouze oči pro pláč.

Poté, co věc oznámil na Policii ČR, vydala se za vozidlem policejní hlídka chrastavských policistů. Ti získali poznatek, že mladík se vydal směrem na Albrechtice po silnici I. třídy č. 13. Po krátkém pronásledování se policistům podařilo vozidlo dostihnout. Muž ve vozidle však nepřizpůsobil rychlost povaze vozovky a nezvládl tak průjezd levotočivou zatáčkou. Se svým vozidlem havaroval. Vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do ocelových svodidel. Řidič utrpěl při nehodě lehké zranění. Vozidlo Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje převezlo mladíka do liberecké nemocnice na ošetření. Ještě před převozem do nemocnice provedli policisté u řidiče  orientační dechovou zkoušku na alkohol přístrojem Dräger, která byla negativní. Stejně tak byl negativní i orientační test na drogy. Na vozidle vznikla předběžná škoda ve výši 52 tisíc korun.

Policisté muže zadrželi a skončil v policejní cele. Liberečtí kriminalisté mladíka obvinili z přečinu “Neoprávněné užívání cizí věci”, za který jej může soud poslat až na dva roky do vězení.

8. 12. 2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Police ČR

Pin It on Pinterest