Dvě novinky nabízí nezisková organizace Člověk v tísni, o. p. s. obyvatelům Frýdlantu od nového roku. První jsou terénní služby během celého týdne a tou druhou pak nová bezplatná dluhová poradna.

Terénní služby:
Občané města Frýdlant a jeho okolí mohou vyhledat poradenství a pomoc při řešení své obtížné situace (hledání bydlení, hledání zaměstnání, pomoc při uplatnění práv a zájmů, zadluženost, doprovod na úřady apod.) nově po celý týden. Služba je poskytována zdarma buď v konzultační místnosti, nebo v přirozeném prostředí klienta. V konzultační místnosti jsme zájemcům k dispozici každé pondělí v čase 14 – 18 hodin, v ostatních dnech po předchozí domluvě.

Kontaktní osoby:
Ivana Šedová, tel. 778 442 540
Vladimíra Prošková, tel. 734 428 385
Marek Šraitr, tel. 777 367 897

Od ledna 2017 pro je pro občany otevřena rovněž bezplatná dluhová poradna. Službu může využít každý, kdo se ocitl v tíživé finanční situaci, nezvládá splácet své závazky, jeho dluhy jsou předmětem soudního nebo exekučního řízení nebo chce svou situaci řešit pomocí oddlužení. Odborné poradenství zahrnuje např. pomoc při komunikaci s exekutorským úřadem, sepsání návrhu na částečné nebo úplné zastavení exekuce, přepočítání exekučních srážek, kontrola výše nákladů spojených s vymáháním, pomoc s podáním návrhu na oddlužení jednotlivce i manželů a další.

Služba je poskytována rovněž zdarma, bez objednání každou středu v časech 9 – 12:00 a 14:00 – 17:00 hodin, nebo po předchozí telefonické domluvě.

Kontaktní osoba: Jana Průšková, telefon 778 442 539

Služby jsou poskytovány organizací Člověk v tísni, o.p.s., na adrese Děkanská 74, 464 01, Frýdlant (vchod ze dvora vedle budovy České pojišťovny v rohu náměstí, místo je označené cedulí).

Ivana Šedová
terénní pracovnice Frýdlantsko
Programy sociální integrace
organizace Člověk v tísni

Pin It on Pinterest