LIBERECKO – Policisté vyzývají ke spolupráci veřejnost.

V sobotu 11. února zhruba v 11.20 přijal důstojník operačního střediska Krajského ředitelství policie Libereckého kraje prostřednictvím tísňové linky 158 informaci o nálezu mrtvého těla novorozence, kterého v kontejneru na domovní odpad v ulici Na Bídě v Liberci objevil náhodný svědek.

Případem se od počátku zabývá služba kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Kriminalisté zatím nevědí, kdo novorozeně do kontejneru odložil a v této souvislosti žádají veřejnost o pomoc. Zajímá je pohyb lidí a vozidel v místě nálezu,  a to v časovém úseku od 10. února  do 11.15 dne 11. února. Pomoci by také mohli řidiči vozidel, která jsou vybavena kamerovým systémem a disponují jakýmkoliv obrazovým materiálem vztahujícím se k místu nálezu a uvedenému času. Tyto kamerové záznamy by mohly kriminalistům velmi pomoci při vyšetřování, proto prosí veřejnost o jejich poskytnutí.  Kriminalisté oslovují současně i řidiče taxi služby, řidiče městské hromadné dopravy včetně cestujících, aby se jim ozvali, pokud v dané době a v uvedeném místě zpozorovali cokoliv neobvyklého nebo podezřelého.

Vyšetřovatelé svůj zájem samozřejmě soustřeďují také na samotnou matku novorozence. Jde o ženu,  která byla těhotná a nyní je viditelně po porodu a bez dítěte. Policisté odhadují počátek jejího těhotenství na začátek léta 2016. Policisté se obracejí rovněž na zaměstnance lékáren, kde neznámá žena mohla požadovat léky na poporodní komplikace nebo takové problémy alespoň konzultovat. Do kontaktu s ní mohli přijít i zdravotníci, kteří jí mohli v nedávné době asistovat při domácím porodu,  a nebo byli o takovou pomoc požádáni.

Policisté připouštějí, že místo nálezu novorozence nevylučuje tu možnost, že ho sem pachatel dopravil z kteréhokoliv jiného regionu republiky a nebo i ze sousedního Polska nebo Německa.

Veškeré informace, které s případem nálezu mrtvého novorozence mohou souviset, prosím sdělte policistům na kterékoliv služebně Policie ČR nebo kontaktujte známou tísňovou linku 158. Děkujeme za pomoc.

12. 2. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

 

Pin It on Pinterest