Všímaví obyvatelé Frýdlantu už možná stačili postřehnout, že se v rohu náměstí u České pojištovny odpoledne shlukují partičky teenagerů. Možná máte obavy, zda něco nevyvádějí. Máme pro vás dobrou zprávu: vyvádějí!

Free-club v rohu náměstí navštěvují třikrát týdně mladí lidé ve věku 14 – 26 let. Hrají tam na kytaru a klávesy, rapují a zpívají, tančí break-dance i street-dance nebo jakýkoliv jiný dance, hrají stolní fotbálek nebo deskové hry.

Hlavní šéfová Hanka Kančiová shrnuje své dojmy po prvních měsících provozu: „Když jsme klub v listopadu otvírali, byla jsem zvědavá, jestli budou všichni jenom viset na wifině nebo na X-boxu. Místo toho mě překvapila spousta nápadů, vlastní iniciativy a celková pohoda, kterou naši hosté v klubu zavedli.

Klub nemá předem daný program, určují jej sami návštěvníci. Přibližně jednou za měsíc se konají klubové porady, kde se vymýšlí společné akce, domlouvají pravidla či speciální tréninky.

Klub je k dispozici pro každého/každou v daném věku zdarma, pochopitelně se tam nekouří, nepije alkohol ani nefetuje. Díky projektu T-Mobile „Mluvme spolu“ jsme mohli pořídit hudební aparaturu, klávesy i X-box, dalším dárcům vděčíme za kytaru, profi –ligový stolní fotbálek či deskové hry.

Jestli už jste na klub staří, ale přesto chcete nakouknout dovnitř, podívejte se:

Zájemci nás najdou také na FB: www.facebook.com/freeclubfrydlant.

Lucie Winklerová

Pin It on Pinterest