Fenomén stavebnice Merkur představuje ve Frýdlantu nová obsáhlá výstava. Návštěvníci ji najdou až do 27. března 2017 ve výstavní síni frýdlantské radnice a také v městském muzeu Špitálek. Zatímco výstavní síň představuje historii stavebnice Merkur a dalších českých kovových stavebnic a exponáty v ní jsou jen na dívání, ve Špitálku mají volnou ruku všichni, kteří si chtějí modely takzvaně “osahat”, nebo si něco vlastního stvořit. Výstavu má Frýdlant zapůjčenou od soukromého sběratele Jiřího Mládka z Roudnice nad Labem. 

Výstava Fenomén Merkur je otevřena od pondělí do pátku od 10.00 do 16.00 hodin, od 12.00 do 12.30 hodin je polední pauza. Vstupné na ni je pro děti 10 korun a pro dospělé 20 korun. Vstupenky jsou k dostání v Turistickém informačním centru radnice a přímo v městském muzeu Špitálek.

“Pro děti i dospělé máme v rámci výstavy připravenu i jednu velkou kreativní dílnu, která je naplánována na sobotu 18. března 2017. Uskuteční se ve Špitálku a myslím, že se máme na co těšit. Všechny potřebné dílky Merkuru tam budou k dispozici, návštěvníci si s sebou musí přinést jen fantazii a kreativitu,” usmívá se vedoucí odboru kultury Městského úřadu Frýdlant Iva Beranová.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest