Řidiči se znovu dostanou přes hraniční přechod Kunratice/Bogatynia. Hraniční přechod byl uzavřen v pondělí 3. dubna 2017 v souvislosti se zahájením rekonstrukčních prací na silnici III/03511 Frýdlant – Kunratice – státní hranice (Bogatynia). Silnice byla zcela uzavřena. Nově se ale její část řidičům znovu otevřela.

Zhotovitel stavby na základě podnětu Libereckého kraje přistoupil v pátek 7. dubna 2017 k otevření hraničního přechodu a části silnice III/03511. “Silnice od hranice je od pátku 7. dubna 2017 od 15.00 hodin opět průjezdná a to až k továrně TRW Automotive Czech s.r.o. Zaměstnanci dojíždějící do fabrik na této silnici se tak i z Polské republiky do práce dostanou bez nutnosti úsek objíždět. Nicméně cesta nebude průjezdná až do města Frýdlant. Před kruhovým objezdem (ve směru od Kunratic) je kvůli rekonstrukci uzavřená. Od křižovatky na Dětřichov a Kunratice za hranicemi s Polskem tak bude značená jako slepá,” říká vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Ing. Jan Čáp.

Řidiči se proto musí řídit aktuálním dopravním značením a využít k cestě do Frýdlantu značené objízdné trasy. Ta je vedena (ve směru od Frýdlantu) po silnici I/13 do Dětřichova, dále po sil. III/03515 (Dětřichov), III/03513 (Dětřichov), III/03514 (Dětřichov – Kunratice).

Stavební práce na silnici III/03511 jsou oficiálně povoleny do 30. 8. 2017. Aktuální informace o uzavírce lze najít na www.dopravniinfo.cz.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest