LIBERECKO – Policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu zadrželi pachatele vloupání. 

Strávit prodloužený víkend s vidinou klidu a pohody, za hranicemi rušného města, v oáze ticha, daleko od každodenního vypětí a stresu, to by si přál snad každý.

V pátek 28.dubna se tak rozhodl i 56letý majitel chaloupky situované nedaleko Frýdlantu. Z hektického Liberce vyrazil v odpoledních hodinách vstříc příjemnému odpočinku, netuše však, že již při příjezdu k vytouženému cíli bude nucen zápolit s nezvaným hostem. I 46letý „lapka“ se zřejmě rozhodl, že si období dlouhého víkendu zpestří.

Jakmile majitel chaloupky dorazil k cíli, zjistil bystrým okem, že se mu do objektu někdo vloupal. Okno v přízemí bylo rozbité a dokořán. Ihned pojal podezření, že v objektu nezvaný host může stále přebývat. Rozhodl se tedy, že zavolá na tísňovou linku policie.

Policejní hlídka byla na místě v okamžení. Ovšem i v ten okamžik se rozhodl jednat 46letý lupič. Oznamovatel čekající na příjezd hlídky policie zpozoroval, jak se ven z okna jeho chalupy souká cizí postava. Nelenil a s myšlenkou ochrany svého majetku přiskočil k postavě vylézající oknem, a to zrovna ve chvíli, kdy na místo dorazili policisté. Samozřejmě i těm se naskytl nevšední pohled, jak majitel chalupy chytá za „flígr“ nezvaného hosta ještě takřka visícího z okenního rámu. Policisté okamžitě zakročili a pachatele vloupání zadrželi.

V průběhu vyšetřování se policistům podařilo zjistit, že pachatelem je 46letý muž z nedalekého Nového Města pod Smrkem. Ten se holedbal, že v chaloupce jen několik dní přespal, nic neodcizil, jen že využil nabídky alkoholických nápojů a ty zkonzumoval. Slivovici a rum zapíjel Modrým Portugalem, kterého následně „zazdil“ několika pivy. Škodu, kterou 46letý muž způsobil, si majitel vyčíslil na více jak jeden tisíc korun.

Policisté 46letého muže zadrželi a umístili do policejní cely a následně mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

2.5. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Pin It on Pinterest