Těžko uvěřitelný příběh s dobrým koncem napsal ve Frýdlantě během Valdštejnských slavností 2017 sám život. V jeho hlavní roli jsou bramboráky, které během slavností v sobotu a v neděli prodávali ve stánku s občerstvením na náměstí T. G. Masaryka dobrovolní hasiči z Frýdlantu. V jednom z nich totiž skončil nepozorován zapečený zlatý snubní prsten.

“Na přípravě bramboráků pro návštěvníky Valdštejnských slavností se podílela řada členů sboru dobrovolných hasičů, mimo jiné i moje maminka Ivanka Průšová. Že jí snubní prsten při přípravě sklouzl do těsta si zpočátku ani nevšimla,” vypráví starosta Sboru dobrovolných hasičů ve Frýdlantu Zdeněk Průša. Návštěvník slavností, který si bramborák se zlatým bonusem koupil, tak musel být opravdu překvapený, co všechno za svých 20 korun dostal.

Kuriózní příběh má ale dobrý konec. “V neděli do našeho hasičského stánku přišli poctiví nálezci tuto rodinou památku vrátit. Byli to manželé Fichtnerovi, kterým za to patří opravdu velký dík. Jsme rádi, že svou činností můžeme podporovat děti a mládež  v našem městě, kde jsou lidé poctiví, ohleduplní, pozorní a zcela nezištní,” uzavřel Zdeněk Průša.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest