Frýdlantu se podařilo získat dotaci na druhou etapu bikrossového hřiště v areálu bývalého koupaliště ve Strmé ulici. Díky tomu se může areál, určený k trávení volného času především mladých lidí a dětí od 10 let, otevřít už na jaře příštího roku s plným zázemím. 

Areál s tratí pro terénní cyklistiku začal vznikat už vloni. Trať bude hotová do konce tohoto roku a areál bude také ozeleněn. „Bikrossový areál bude dlouhý 106 metrů a široký kolem 50 metrů. Nejvyšší převýšení trati bude kolem 4,5 metru. Celkem přijdou práce v první etapě na 1,5 milionu korun,“ vysvětluje vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Bc. Zdena Ubiasová.

Díky dotaci na druhou etapu z dotačního programu Cestování dostupné všem, bude možné už během prací na první etapě, s největší pravděpodobností od srpna, zároveň pracovat i na té druhé. „Ta má areál doplnit o sociální zázemí, šatny, přístřešek, workoutové hřiště pro cvičení s vlastní vahou těla, externí cvičební prvky pro imobilní osoby nebo herní prvky pro děti,“ vypočítává starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Hlavním cílem projektu, jehož oficiální název je „Bicrossový areál – rozvoj doprovodné infrastruktury CR“, je rozšíření nabídky doprovodné infrastruktury a služeb cestovního ruchu ve Frýdlantu. Vybavení bicrossového hřiště přispěje ke zkvalitnění služeb a tím i k rozšíření možností trávení volného času v návaznosti na stávající cyklistické a pěší trasy města, které návštěvníkům a turistům nabízí historické, kulturní a přírodní bohatství.

Dotace na druhou etapu bikrossového hřiště činí 1 milion a 400 tisíc korun, Ministerstvo pro místní rozvoj je uvolní z podprogramu  „Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury v cestovním ruchu“. Město se na druhé etapě bude podílet částkou zhruba  milionu a 500 tisíc korun.

S otevřením bikrossového areálu se zázemím a herními a sportovními prvky pro děti i dospělé se počítá na jaře příštího roku. 

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest