Liberecký kraj pořídí výjezdovým skupinám Zdravotnické záchranné služby LK v následujících čtyřech letech dalších 22 nových sanit. Rada kraje na dnešním jednání odsouhlasila zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky. Tato postupná obnova vozového parku bude probíhat na základě rámcové smlouvy a přijde na 75 mil. Kč. Náklady budou částečně kryty z fondu investic zdravotnické záchranné služby.

Výběrové řízení na dodavatele vozidel na základě rámcové smlouvy zajistí kontinuitu obměny vozidel a minimálně 4 letou typovou kompatibilitu. Vítězný dodavatel dodá vozidla podle plánu – 4 vozidla objednaná v roce 2017 (dodávka v roce 2018) a vždy po 6 vozidlech v roce 2018, 2019, 2020.

„Veřejnou zakázku na postupnou obnovu vozidel jsme chtěli vyhlásit již před měsícem. Původní zadávací dokumentace ale nebyla projednána s řidiči zdravotnické záchranné služby. Na základě zkušeností z roku 2015 jsme považovali za nutné, aby se ke specifikaci vozidel vyjádřili zaměstnanci, kteří s těmi vozidly budou jezdit. Právě oni vědí, jaká je vhodná šířka vozidla umožňující pohyb stolu nosítek, šířka možnosti přístupu k pacientovi nebo výška ambulantního prostoru,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Do aktuálního znění technické specifikace na pořízení nových vozidel, kterou dnes odsouhlasila Rada Libereckého kraje, jsou zaneseny požadavky vedení odborových organizací a členů pracovního týmu řidičů ZZS LK.

Foto: Facebook ZZS LK

Bc. Žitná (Dědková) Markéta
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest