Most přes potok Řasnici mezi ulicemi Havlíčkova a Pod Rozhlednou je od pondělí 4. září 2017 kvůli špatnému technickému stavu neprůjezdný pro nákladní dopravu. Nově na něj smějí vjet jen automobily do 4,5 tuny (jediné vozidlo). Průjezdu větších a těžších nákladních automobilů brání na mostu mobilní svodidla. 

„Při revizi mostu specializovanou firmou bylo zjištěno, že most technickým stavem neodpovídá své tonáži. Město Frýdlant proto muselo přistoupit ke snížení jeho tonáže a zamezit značkou přejezdu mostu vozidlům těžším než 4,5 tuny. Abychom opravdu zajistili, že na něj nebudou vjíždět, zúžili jsme výrazně profil mostu,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Omezení bude platit do doby, než dojde k opravě mostu. „V současné době už je připravená a naplánovaná. Jeho kompletní rekonstrukce bude součástí rozpočtu města už v příštím roce. Počítá nejen s opravou mostu, ale také s vytvořením chodníků po obou stranách vozovky na něm. Tak, aby se zvýšila bezpečnost chodců v místě, které je v bezprostřední blízkosti základní školy,“ doplňuje Jiří Stodůlka. Projekt obnovy mostu bude navazovat na rekonstrukce části ulic Purkyňova a U Plovárny, které jsou také připraveny na příští rok.

Povinné periodické kontroly mostů probíhají ve Frýdlantě každý rok. Počet kontrolovaných mostů se ale v jednotlivých letech liší, některé se totiž nemusejí revidovat každý rok. „Letos jsme nechali odbornou firmu prověřit 13 mostů ve Frýdlantu. Podobná omezení, ke kterým jsme přistoupili u mostu mezi ulicemi Havlíčkova a Pod Rozhlednou, jsme ale naštěstí nikde jinde dělat nemuseli,“ uzavírá Jan Mráz z majetkosprávního odboru.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest