Milí přátelé marmelád, džemů a ovocných zavařenin,

měsíc září se právě přehoupl do své druhé poloviny a to znamená, že do uzávěrky naší soutěže zbývá necelý jeden měsíc. Kdo se ještě rozmýšlíte, jakou marmeládu či džem přihlásit do Kunratické JamParády 2017, už příliš dlouho neváhejte.

V heřmanické sklárně Spiderglass pana Josefa Novotného v plném proudu probíhá výroba originálních skleněných medailí, jež každoročně dělají radost všem oceněným. Jak je však již u nás zvykem, nikdo z naší soutěže neodchází poražen a nebude tomu tak ani v letošním pátém ročníku. V současnosti totiž probíhá intenzivní shánění sponzorů a podporovatelů a již nyní můžeme prozradit, že nám zůstal věrný Zámecký pivovar Frýdlant, jehož zlatavý mok doprovodil z pódia nemálo oceněných. Zároveň nás opět podpoří i Zámecký dvůr Černousy, jehož služby někteří z Vás využili k ubytování se při slavnostním vyhlašování v loňském roce. Svou milou náklonost nám projevují i mediální partneři, kteří šíří dobré jméno soutěže a mezi něž patří informační portál Freedlantsko.eu, Liberecký deník a Radio Contact Liberec.

Novinkou, za niž jsme rádi, je pro nás navázání spolupráce se společností LABETA, jež je tradičním českým výrobcem potravinářských produktů, které při zpracovávání ovoce ve své kuchyni využívá nejedna hospodyně.

Svou účastí také budete reprezentovat Vaši obec nebo město, neboť jsme se rozhodli vyhlásit speciální cenu pro obce a města, odkud bude nejvíce účastníků soutěže. Jedna obec a jedno město si tak odnese titul „Marmeládová obec / Marmeládové město“ s letopočtem.

Zkrátka a dobře, není čas ztrácet čas. Měsíc uteče jako voda v Kunratickém potoce a byla věčná škoda propásnout se svým vzorkem uzávěrku soutěže, která je, jak připomínáme,  15. října 2017. V neposlední řadě si ve svém kalendáři rovněž zakroužkujte datum  4. listopadu 2017, kdy proběhne letošní slavnostní vyhlášení výsledků spojené s veřejnou ochutnávkou všech soutěžních vzorků.

Vše podstatné naleznete na webu soutěže www.jamparada.cz.

Z Kunratic za organizátory

Jiří Poděbradský a Milan Götz

Pin It on Pinterest