V sobotu 14. října 2017 se uskuteční v Hejnicích v rámci 15. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů 6. ročník sportovně-turistické akce Hejnicman 2017.

Pořadatel – zapsaný spolek Jizerské aktivity Liberec ve spolupráci s Městem Hejnice – organizuje dva závody – Žulový trojboj  a Ořešník – ve dvou kategoriích a/ 15–18 let, b/ nad 18 let.

Zájemci se mohou přihlásit nejpozději půlhodiny před startem, startovné činí 50 Kč. Každý účastník obdrží v cíli pamětní listy a malé občerstvení.

Závod se koná vlastní nebezpečí.

Žulový trojboj bude odstartován ve 13 hodin. Závodníci vstoupí u mostu pod restaurací Dělnický dům do koryta Smědé a vodou musí projít ca 700 m. Další disciplína, tzv. Polárník, je čeká na náměstí, při které musí nazout lyže a se zápřahem pneumatiky oběhnout jeden okruh zelené plochy. Dále je čeká výstup na vrchol Ořešníku a návrat přes dvě kontroly zpět na náměstí. Ořešník bude společným startem odstartován ve 14 hodin. Závodní pole musí s povinnou zátěží ve vlastních batozích (ženy 7,5 kg, muži 15 kg) vystoupat po červené značce na Ořešník přes dvě kontroly se vrátit na náměstí.

Vyhlášení výsledků proběhne v 18 hodin v hejnickém kině před projekcí soutěžních filmů Mezinárodního festivalu outdoorových filmů, kde nejlepší závodníci získají věcné ceny.

Promítání soutěžních filmů 15. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů se koná v hejnickém kině v pátek 13. a sobotu 14. října vždy od 18 hodin. Více o promítaných filmech na: www.outdoorfilms.cz/program-2017

Těšíme se na nové Hejnicmany 2017!

Pavel D. Vinklát, ředitel závodu

Pin It on Pinterest