O zhruba měsíc déle zůstane ve Frýdlantu uzavřená pro dopravu křižovatka ulic Míru, Raisova a Mezibranská. Pod křižovatkou je od června letošního roku budována odlehčovací komora, která má spolu s dalšími opatřeními pomoci výrazně zmírnit následky a škody po přívalových deštích v navazujících ulicích (čtěte zde). Důvody pro prodloužení uzavírky křižovatky jsou hned tři.

„Jedním z důvodů, proč se termín otevření křižovatky ulic odsouvá, je požadavek Krajské správy silnic Libereckého kraje na větší rozsah úprav křižovatky. Nový asfaltový povrch bude laicky řečeno na asfalt přilehlých ulic napojen o několik metrů dál, než bylo původně zamýšleno a plocha nového povrchu tím bude větší. To samé platí i o površích chodníků,“ vysvětluje ředitel Frýdlantské vodárenské společnosti a.s., Ing. Petr Olyšar. Další dva důvody zdržení stavby si vyžádal stav vodovodu a kanalizace pod povrchem křižovatky a v přilehlé ulici. „V červenci jsme museli do prací zahrnout i novou přeložku vodovodu, se kterou se původně nepočítalo, a to nás ještě čeká oříšek související s technickým stavem kanalizace v části ulice Mezibranská. Není ji možné bez dalších opatření napojit na novou odlehčovací komoru, práce se tak opět protáhnou,“ doplňuje Petr Olyšar.

Nový termín ukončení stavby počítá s tím, že pro motoristy se křižovatka ulic Míru, Raisova a Mezibranská otevře 15. listopadu 2017, povrchy chodníků a celá stavba budou kompletně hotové 30. listopadu 2017.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest