Plné náměstí přihlíželo první adventní neděli, tedy 3. prosince 2017, slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu ve Frýdlantě. Na náměstí T. G. Masaryka a v prostorách radnice mu předcházel bohatý program, který se opět uskutečnil v rámci akce Frýdlantský advent aneb rozsvícení vánočního stromu s Českým rozhlasem Liberec. Návštěvníci si během odpoledne užili stánkový prodej či hudbu s vánoční tématikou, dílničky na chodbách radnice i ve výstavní síni nebo třeba koncert Ireny Budweiserové či ohňovou show.

Vánoční stánkový prodej byl v prostorách radnice a na náměstí zahájen už ve dvě hodiny odpoledne, kulturní program pak začal o hodinu později. “Lidé si před radnicí poslechli vánoční kvartet, koledy a vánoční písně, koncert zpěvačky Ireny Budweiserové, známé také ze skupiny Spirituál Kvintet a zažili i ohňovou show. Chvíli před pátou hodinou odpolední, tedy před slavnostním rozsvícením vánočního stromu, došlo i na sváteční slovo starosty Dana Ramzera a faráře Víta Audyho. A pak už se odpočítávalo a strom se rozzářil do mrazivého večera,” říká vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Iva Beranová.

Pro děti bylo během celého odpoledne ve výstavní síni radnice připraveno andělské tvoření, na náměstí si mohly zasoutěžit s městským kinem Frýdlant a na nádvoří radnice si prohlédnout živá zvířata včetně oslíka a lamy a také dřevěný betlém.

V neděli 3. prosince 2017 byla také v městském muzeu ve 2. patře radnice zahájena krásná a nostalgická výstava hraček nazvaná Retrohračky ze sbírky Veroniky Loskotové. Přístupná bude až do konce února 2018.

Více fotografií najdete zde.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest