Od začátku roku až do 14. ledna 2018 lze v městech a obcích nejen Frýdlantska potkat koledníky, kteří vybírají peníze pro potřebné v tradiční Tříkrálové sbírce. Letos ji Charita ČR pořádá již po osmnácté. Výtěžek ze sbírky z Frýdlantu pomůže vážně nemocné sedmileté Elišce a podpoří také služby Oblastní charity v Liberci. Konkrétně podpoří jejím prostřednictvím Domov pro seniory, Domovy pro matky s dětmi v tísni a Charitní šatník.

Tříkrálová sbírka je charakteristická tím, že do kasičky vybírají peníze skupinky Tří králů. Ti chodí od domu k domu, zpívají tříkrálové koledy a obdarovávají lidi drobnou pozorností. Současně prosí o finanční příspěvek do úředně zapečetěné kasičky, která nese ve Frýdlantu a okolí razítko Městského úřadu Frýdlant a Oblastní charity v Liberci. Opatřena je také charitním logem.

Pokud tříkrálové koledníky nepotkáte, můžete se zúčastnit v pátek 5. ledna 2018 v kostele sv. Antonína Velikého v Liberci Tříkrálového koncertu. Začíná v 17 hodin a představí se během něj umělci z Divadla F. X.Šaldy a jejich hosté.

Přispět lze i na účet Charity ČR. Více informací o sbírce a možnosti přispět na účet najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest