V pátek 26. ledna 2018 odstartoval ve Frýdlantu další rok společných aktivit seniorských klubů z Frýdlantu, Liberce a Jablonce nad Nisou. Jde o rok jubilejní a zahájil ho turnaj v elektronických šipkách nazvaný jednoduše Frýdlantská šipka.

“Turnaje se zúčastnilo celkem 83 seniorů ze spolků všech tří spolupracujících měst. Z Liberce a Jablonce nad Nisou jich dorazilo vždy 24, zástupců Frýdlantu bylo 35. Shodou okolností se po skončení soutěže na stupně vítězů dostali zástupci všech tří měst, což mě těší,” říká s úsměvem matrikářka Městského úřadu Frýdlant, která má práci se seniorskými kluby ve Frýdlantu ve své kompetenci, Ivana Spatzierová. Třetí místo v turnaji obsadila liberecká Marcela Málková, která při 18 pokusech naházela celkem 304 bodů. O první místo se pak podělili Anna Hloušková z Jablonce nad Nisou a Bohuslav Motyčka z Frýdlantu, kteří oba naházeli 317 bodů.

V souboji měst, ve kterém se počet všech naházených bodů účastníků z toho kterého města vydělil jejich počtem, nakonec zvítězil Jablonec nad Nisou s průměrně naházenými 230 body. Liberec měl jen o 10 méně, frýdlantští pak naházeli v průměru každý 190 bodů.

“Chceme velmi poděkovat frýdlantským baráčníkům, kteří se postarali o občerstvením všech účastníků, a také zahrádkářům a turistům, kteří také přispěli pomocí. Těší mě, že akce seniorů probíhají v tak poklidné a přátelské atmosféře, a že mohou být u začátku desáté, jubilejní, společné sezóny. Letos je to totiž právě deset let, co Frýdlant spolupracuje se seniorskými kluby z Liberce. Jablonec se k oběma městům připojil až později, nicméně věřím, že společné akce budou pokračovat i nadále,” podotýká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

A to určitě budou. Už 22. února 2018 je na programu další společná akce, tentokrát Jarní hop v Předláncích. Tématem jsou tentokrát lesní zvířata.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest