Čtvrtým rokem jsou seniorské tanečnice z Frýdlantu Milena Cirklová a Ludmila Lhotová součástí taneční skupiny Pohybového tanečního studia Maya v Liberci. Za tu dobu nasbíraly cenné zkušenosti, vyzkoušely si řadu tanečních stylů a vyhrály několik významných soutěží. Naposledy se v listopadu minulého roku staly spolu s dalšími kolegyněmi z klubu mistryněmi hned ve dvou kategoriích na WADF World Dance Championship 2017 v Liberci.  

Věkový průměr tanečnic Pohybového studia Maya je přes 70 let. Dámám ve vlastnoručně zhotovených tanečních kostýmech byste ale věk nad 70 let nehádali. „V Liberci se scházíme na trénink jednou týdně, když se blíží důležité závody, tak i dvakrát,“ popisuje jedna ze dvou frýdlantských tanečnic Milena Cirklová. Původně seniorky v klubu tančily orientální tance, postupně se ale přidaly další taneční styly. „Náš repertoár je pestrý, ke každému stylu máme speciálně vytvořenou choreografii. Podle příležitosti, při které tančíme, pak vybíráme, jaký z tanců zvolíme,“ doplňuje druhá frýdlantská tanečnice Ludmila Lhotová. Klub se totiž nejen účastní soutěží, ale vystupuje i na nejrůznějších společenských událostech ve městech a obcích, odkud pocházejí jeho členky. Tedy ve Frýdlantě, Bílém Kostele nebo v Liberci, kde své dovednosti předvedly například loni na Krajských slavnostech. Prezentoval se i v Lysé nad Labem a v Železném Brodě.

Přestože klub funguje teprve čtvrtým rokem, sbírají tanečnice i významná ocenění. „Loni jsme se v postupové soutěži dostaly z nejnižší úrovně až na Mistrovství republiky v tanci v Praze, kde jsme nakonec skončily druhé. Byl to obrovský úspěch,“ vzpomíná Milena Cirklová. Dalšího dosáhly v listopadu v Centru Babylon v Liberci. „Na mezinárodním mistrovství jsme ve dvou kategoriích braly zlato. Byl to neuvěřitelný zážitek. I díky tomu, jaká byla při našich vystoupeních divácká podpora,“ usmívá se Ludmila Lhotová.  Letos se klub zúčastní zhruba sedmi soutěží, tou nejbližší je v březnu Czech Dance Masters v Mostu.

Jedinou vadou na kráse je v případě úspěšného seniorského tanečního klubu fakt, že veškeré náklady hradí samotné členky. „Bylo by pro nás velkou úlevou, kdyby se nám podařilo najít sponzora pro naše aktivity. Přeci jenom pro nás, penzistky, je náročné platit dopravu, nájem prostoru pro zkoušky i náklady na kostýmy,“ dodává Milena Cirklová.

Klub tvoří v současné době 15 tanečnic, novým posilám se ale rozhodně nebrání.

Zdroj: Město Frýdlant

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest