Přednášku o archeologických nálezech Frýdlantu pořádá ve středu 21. února 2018 Město Frýdlant. O zajímavých nálezech bude v obřadní síni frýdlantské radnice hovořit známý archeolog a populizátor archeologie Petr Brestovanský. Přednáška začíná v 17.00 hodin a vstup je zdarma.

logo naučná stezka

Přednáška je součástí projektu „Unikátní prezentace kulturní a historické paměti ve Frýdlantu“. Díky němu bude stávající expozice v Městském muzeu Špitálek doplněna o nové moderní technologie.

Jde již o druhou přednášku v rámci tohoto projektu, první se uskutečnila v listopadu minulého roku u polského partnera v Lubani a byla na téma novodobé pohřbívání plodových lůžek v Lubani. Stejně jako na první přednášku přijeli návštěvníci i z partnerského města Frýdlantu, tak na tuto připravovanou přednášku zase přijedou zájemci o historii z Lubaně.

“Během akce se lidé dozvědí o archeologických nálezech ve Špitálku, které byly učiněny během rekonstrukce objektu, zejména o nálezu unikátní chlebové pece. Hovořit se bude také o archeologickém průzkumu během rekonstrukce náměstí T. G. Masaryka, prostor bude i pro dotazy návštěvníků,” říká vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Iva Beranová.

 

Mikroprojekt je financován 50% z Evropské unie / Evropského fondu pro regionální rozvoj  / Fondu mikroprojektů v Euroregionu Nisa realizovaného v rámci programu Interreg V-A Česká republika – Polsko 2014-2020 a 50% z rozpočtu města Frýdlant. 

Zdroj: Město Frýdlant

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest