Město Frýdlant připravuje vytvoření veřejných záchodků v prostoru autobusového nádraží v Nádražní ulici. Reaguje tím na žádosti občanů města a cestujících, kteří autobusové dopravy využívají.

„Autobusové nádraží u obchodního domu Tesco je dopravním uzlem pro celé Frýdlantsko. Denně tudy projdou stovky lidí a toalety tady opravdu chybí,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, z jehož iniciativy veřejné záchody na nádraží vznikají. „Ve městě sice už jedny veřejné toalety jsou, nicméně pro cestující autobusy jsou daleko. Při přestupu na jednotlivé linky není tolik času, aby si lidé mohli dojít až do Kostelní ulice,“ doplňuje.

Veřejné záchodky vzniknou v prvním patře budovy, ve které sídlí ČSAD Liberec a která patří Městu Frýdlant. „Fungovat by měly začít v průběhu jara. Počítáme s tím, že půjde o veřejné záchodky stejného typu, jaké provozujeme už ve zmíněné Kostelní ulici. Tedy záchodky s obsluhou. Tu chceme zajistit prostřednictvím pracovníků veřejně prospěšných prací,“ doplňuje místostarosta Stodůlka.

Provozní doba veřejných záchodků zatím stanovena není, veřejnost o ní bude včas informována.

„Věříme, že se touto službou opět zvýší komfort cestujících a koneckonců i ostatních občanů, protože v okolí autobusového nádraží se nacházejí hned tři velké obchody a pohyb obyvatel je tu opravdu velký,“ uzavírá Jiří Stodůlka.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest