S žádostí o podporu a zařazení mezi důležité priority výstavby nové komunikace I/13 v úseku Krásná Studánka – Dětřichov předstoupil v úterý 13. března 2018 na setkání členů vlády v sídle Libereckého kraje starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Žádost, podepsanou zástupci všech starostů obcí a měst Frýdlantského výběžku předal premiérovi vlády Andreji Babišovi, ministru dopravy Danu Ťokovi a hejtmanovi Libereckého kraje Martinu Půtovi.

Žádost jsme premiérovi, ministru dopravy i hejtmanovi kraje předali jménem více než 25 tisíc obyvatel Frýdlantského výběžku, kteří se denně potýkají s problematickým spojením výběžku s Libercem a zbytkem republiky. Výstavba nové dopravní tepny je pro náš region v současné době zásadní limitou stávajícího i budoucího rozvoje celého Frýdlantska. A to s ohledem na zdravotní obslužnost regionu, bezpečnost dopravy v zimě, při povodních nebo jiných událostech, kvůli pracovním příležitostem našich obyvatel či jejich dopravě do průmyslových zón v Liberci i do dalších míst, kde mají práci. Vliv má komunikace i na podnikatelské příležitosti na Frýdlantsku,“říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer s tím, že Albrechtický kopec představuje obrovský logistický limit, podobně jako Oldřichovské sedlo. „Kvůli tomuto limitu odešla z Frýdlantska spousta firem. Buď do Liberce do průmyslové zóny nebo úplně z regionu. My ale potřebujeme, aby u nás naopak firmy našly vhodné místo pro své působení, což se bez přijatelného dopravního spojení s okolím asi nestane. Věřím, že náš apel vláda vyslyší a pomůže nám stavbu nové části silnice I/13 urychlit,“ doplňuje Dan Ramzer.

Znění žádosti o podporu a urychlení výstavby nové komunikace mezi Krásnou Studánkou a Dětřichovem na trase I/13 si můžete přečíst zde.

Zdroj: Město Frýdlant

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest