Osm setkání s občany Frýdlantu na místech, která mají blízko svého domova, chystají v březnu a dubnu starosta Frýdlantu Dan Ramzer a místostarosta města Jiří Stodůlka. Chtějí při nich přímo od obyvatel v jednotlivých částech města slyšet, jaké cítí ve svém okolí nedostatky nebo jaké mají nápady na vylepšení místa, kde žijí. První setkání se uskuteční už tuto středu 21. března od 17.00 hodin v klubovně Baráčníků na Větrově.

Starosta i místostarosta města se o nápady a náměty obyvatel Frýdlantu zajímají dlouhodobě, každou první středu v měsíci mají na radnici takzvaně „dveře dokořán“. To znamená, že bez objednání přijmou ve svých kancelářích každého, kdo mezi 16.00 a 18.00 hodinou dorazí. „Ne každý ale má tu možnost dorazit a pro některé občany je navíc cesta na radnici daleká. Pokud nemají auto, může pro ně vzdálenost představovat problém. Rozhodli jsme se proto, že opět uspořádáme setkání s občany přímo v blízkosti jejich domova. Poprvé jsme toto „turné výjezdů“ za občany zorganizovali loni a bylo úspěšné. Věřím, že nám lidé přijdou i letos říci co je tíží, nebo naopak z čeho mají radost. Protože zpětná vazba a vědomí, že je naše práce městu prospěšná je to, co nás pohání,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

„Loňské debaty přinesly spoustu nápadů a podnětů ke zlepšení života ve městě a většinu se jich také povedlo realizovat. Ať už se to týká komunikací, zeleně, dopravní situace či nepořádku v některých lokalitách města,“ podotýká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Minulý rok rezonovala na devíti setkáních zejména tři témata. „Problém s nadměrnou kamionovou dopravou ve městě, situace kolem nemocnice a problémy v lokalitách, kde žijí lidé ne úplně respektující pořádek. Jsem zvědav, jaká témata převáží letos,“ doplňuje místostarosta.

Vedení Frýdlantu bude na setkáních s občany také informovat o novinkách ve městě, představí dokončené projekty i ty, které jsou ve fázi dokončování či teprve příprav a zodpoví otázky občanů. „Součástí jednoho ze setkání s občany bude také projednávání územní studie Novoměstská II., ke které se mohou lidé až do pátku 23. března vyjadřovat. Tímto proto zvu všechny, které rozvoj lokality Novoměstská II. zajímá, aby na setkání přišli. Naplánované je na středu 28. března 2018 od 17.00 hodinu v prostorách základní školy v Bělíkově ulici,“ uzavírá starosta města.

Plán setkání s občany – vždy od 17.00 hodin

21. března 2018
v klubovně Baráčníků na Větrově

26. března 2018
v hasičské zbrojnici na Větrově

28. března 2018
v prostorách základní školy v Bělíkově ulici
součástí setkání bude projednávání územní studie Novoměstská II

4. dubna 2018  
v prostorách rozhledny

11. dubna 2018
v Zámeckém pivovaru Frýdlant

18. dubna 2018
v klubovně Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Frýdlant, v zahrádkářské kolonii „Za nemocnicí“

23. dubna 2018
v klubovně Českého svazu chovatelů v Kodešově ulici

24. dubna 2018
v prostorách bývalé školy v Albrechticích – výjimečně od 18.00 hodin

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest