“Vstávej už, Fando, musíš do školy!”
“Ale mně se nechce!”
“No, nedá se nic dělat, hochu, jít tam musíš, jednou jsi ředitel…”

V letošním roce vyhlásilo 5 obcí konkurz na ředitele škol z Frýdlantska. Dle současné právní úpravy může zřizovatel v průběhu posledních 6 měsíců šestiletého období vyhlásit konkurz na ředitele školy nebo školského zařízení pro další šestileté období. V letošním roce končí šestileté období těm ředitelům škol a školských zařízení, kteří prošli konkurzem a byli jmenovaní od 1. 8. 2012 a dále těm, kteří byli ke dni 1. 1. 2012 na vedoucím pracovním místě ředitele více než šest let, ale zřizovatel konkurzní řízení nevyhlásil. Nevyhlásí-li zřizovatel konkurz, začne od 1. 8. 2018 plynout řediteli další šestileté období.

Být ředitelem/ředitelkou je nelehká práce, která s sebou nese vysokou zodpovědnost a stoupající administrativní zatížení. Držíme palce a oceňujeme všechny, kteří výzvu k řízení školy přijmou a přejeme výběrovým komisím dobrou ruku při aktuálním výběru vedení škol.

Školy jsou ve Frýdlantském výběžku důležitou organizací, podporují společné soužití a často pořádají i významné komunitní akce nad rámec svých běžných povinností. Tam, kde se podaří dobrá spolupráce vedení města a školy, to pocítíme i my, občané a rodiče.

Za MAP přejeme všem školám, dětem i pedagogickému sboru, takového ředitele či ředitelku, který/která ve škole zajistí dobrou atmosféru a usiluje o kvalitní vzdělávání.

Informace o konkurzech na jednotlivých školách najdete níže:
ZŠ a MŠ Dětřichov
ZŠ a MŠ Višňová
ZŠ, MŠ a ZUŠ Frýdlant
ZŠ a MŠ Hejnice
ZŠ a MŠ Krásný Les

Lucie Winklerová
MAP Frýdlantsko

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest