Celkovou rekonstrukcí projde v dubnu parkoviště na křižovatce ulic Okružní a Havlíčkova u budovy B městského úřadu ve Frýdlantu. Práce na jeho obnově začnou ve středu 4. dubna 2018 a hotovy mají být do měsíce. Parkoviště bude již od úterního večera (3. dubna) pro motoristy až do ukončení rekonstrukce uzavřené.

„Parkoviště na křižovatce ulic Havlíčkova a Okružní si už rekonstrukci opravdu zaslouží. V současné době je jeho povrch tvořen nesoudržnou vrstvou asfaltové penetrace a zhuštěného štěrku a je plný nerovností a děr,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, do jehož kompetence obnova parkovacích ploch spadá. Už začátkem dubna proto na parkoviště nastoupí stavební firma, která současný povrch odtěží, v místech parkovacích stání ho nahradí čedičovými a žulovými kostkami, v prostředku prostranství pak asfaltem. „Asfaltové srdce parkoviště jsme zvolili s ohledem na snadnou údržbu, jednotlivá stání pak budou tvořena čedičovými kostkami. Opticky od sebe parkovací místa oddělí světlejší kostky žulové,“ doplňuje. Plochu stavební dělníci také odvodní.

Na okraj parkoviště se pak vrátí zeleň. „Počítáme s tím, že po obvodu chodníku v Havlíčkově ulici vysázíme opět stromy, které tam dříve byly. Konkrétně půjde o pět mirobalánů,“ upřesňuje Kateřina Korečková z investičního oddělení městského úřadu Frýdlant.

Motoristé musejí v době rekonstrukčních prací na parkovišti využít jiné parkovací plochy ve městě. „K dispozici mají parkoviště u bývalé Traktorky, vedle hasičské zbrojnice v ulici U Potoka, centrální parkoviště u betléma na křižovatce ulic Husova a Okružní nebo parkovací místa v centru města, jejichž počet jsme v ulicích Husova a ČSA v loňském roce zvýšili. Víme, že na rekonstruované parkoviště míří často lidé nejen z Frýdlantu, ale i z okolních obcí, kteří si vyřizují své záležitosti na budově B městského úřadu a toto parkoviště je nejblíže. Za případné komplikace se jim proto omlouváme. Nicméně po obnově budou mít k dispozici parkoviště mnohem komfortnější, než doposud, takže věříme, že nám trochu nepohodlí odpustí,“ uzavírá místostarosta Jiří Stodůlka.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest