Třetí jednání má za sebou „Komise Rady města Frýdlant pro řešení zdravotní obslužnosti ORP III. Frýdlant“, která má definovat rozsah a podmínky poskytování zdravotní a lékařské péče na území Frýdlantska. Naposledy se sešla ve středu 4. dubna 2018, nově doplněná o zástupce VZP. Rozsah péče, který se snaží vydefinovat, má být podkladem pro dodatek k nájemní smlouvě města Frýdlant s Nemocnicí Frýdlant s.r.o. Vyjednávání, na kterém se vedle zástupců města, VZP a nemocnice ve Frýdlantě podílejí i zástupci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK), praktických lékařů Frýdlantska, starostů Frýdlantska, Libereckého kraje a Krajské nemocnice Liberec, narušují jen pokračující útoky na představitele Frýdlantu ze strany frýdlantské nemocnice.

Nemocnice Frýdlant spustila proti městu i jeho zástupcům dehonestující kampaň na začátku tohoto roku. Urážlivé články plné nepravd a účelových spekulací směřuje především proti místostarostovi Frýdlantu Jiřímu Stodůlkovi. Proti tomu je namířen i článek v zatím posledním, dubnovém Zpravodaji Nemocnice Frýdlant. „O stylu a způsobu komunikace nemocnice vypovídá už titulek: „EUC hledá cestu, Stodůlka intrikaří“. Se slušným jednáním má společného pramálo. Nic na tom nemění fakt, že ve článku pak nemocnice chválí vznik a jednání komise. Podobné útoky na představitele města ostře odsuzuji. Místostarosta Jiří Stodůlka jedná pouze v zájmu občanů Frýdlantska. Má jasný mandát od zastupitelstva Frýdlantu i starostů všech obcí Frýdlantska a jeho jediným zájmem je, aby byla na Frýdlantsku zachována zdravotní a lékařská péče v co největším možném rozsahu. To, že se snažil s Krajskou nemocnicí Liberec vyjednat variantu řešení pro případ, že by došlo k odmítnutí dodatku č. 17 nájemní smlouvy ze strany nemocnice Frýdlant, je logické. Hledal prostě možnou variantu,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Frýdlant se snaží situaci kolem nevyhovující nájemní smlouvy s nemocnicí ve Frýdlantě řešit od roku 2007. Nově vzniklá komise je přitom prvním krokem, díky kterému o situaci jednají všechny zainteresované strany. „Věřím, že se nám nakonec podaří najít shodu v tom, jaký typ a rozsah zdravotních a lékařských služeb bude nemocnice na Frýdlantsku poskytovat. Až tomu tak bude a nemocnice bude schopná nám tento rozsah garantovat dlouhodobě, velmi rádi pak přijmeme i jí často zmiňovanou nabídku, že bude investovat desítky milionů korun do zlepšení prostředí nemocnice pro pacienty i personál. Za této situace, kdy zůstává budoucnost kvůli špatně postavené smlouvě z roku 1996 a neustálé redukci rozsahu péče otevřená, to však přijmout nelze,“ dodává Dan Ramzer.

Příští jednání komise proběhne 15. dubna 2018.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest