Už několik měsíců prochází bývalá galanterie (ještě dříve obchodní dům Baťa) naproti městskému muzeu Špitálek ve Frýdlantu kompletní rekonstrukcí. Objekt č. p. 1407 v ulici Míru se mění na Centrum sociálních služeb poskytovaných ve Frýdlantu a pro Frýdlantsko. Jeho celková rekonstrukce má být hotová do srpna.  

“Práce, kterou už mají dělníci za sebou, je opravdu hodně. Byla provedena oprava konstrukce krovu, v podkroví i v prvním patře je nová podlaha a podkroví je také zateplené. Dokončena je oprava části střešní krytiny, proveden byl základ pro výstavbu venkovního schodiště a výtahu. V pořádku je nově statika podlahy mezi přízemím a 1. patrem, kde bylo nutné doplnit ocelové nosníky do podlahové konstrukce,” říká vedoucí investičního oddělení Bc. Zdena Ubiasová.

V současné době pracují řemeslníci na sádrokartonovém podhledu, v přízemí i prvním patře vytvářejí rozvody vody, elektřiny i kanalizace. “Z poloviny jsou hotové příčky mezi jednotlivými kancelářemi a zasedacími místnostmi, v interiéru se pak bude pokračovat tvorbou sociálních zázemí a dokončováním jednotlivých místností. Práce se přesunou i ven, zateplí se podezdívky a dojde i na novou fasádu,” doplňuje starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Rekonstrukcí objektu získá Frýdlant ideální zázemí pro celkem 6 poskytovatelů registrovaných sociálních služeb, které jsou až dosud umístěny v jiných objektech města. Přesunou se tam poradny z Poradního a setkávacího centra POSEC, klub Cajk nebo nezisková organizace Fokus.

Prostřednictvím rozvoje sociálních služeb bude ve Frýdlantu opět zlepšena sociální situace cílových skupin projektu, což bude mít významný vliv na kvalitu jejich života i kvalitu života místních obyvatel.

Rekonstrukce objektu č.p. 1407 probíhá v rámci projektu “Centrum 1407, Frýdlant – podpora rozvoje sociálních služeb”, registrační číslo projektu CZ.06.2.56/0.0/0.0/16_040/0002204.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest