LIBERECKO – Mužům zákona neunikl.

Ve čtvrtek 29. března krátce před 20. hodinou, dorazil s nedopitou lahví alkoholu v ruce, do místa svého současného bydliště, 36 letý muž.

Agresivním chováním, slovními výpady a posléze i fyzickým napadením se dožadoval po své 27 leté družce vydání klíčů od vozidla. Neustálému tlaku, napadání a urážkám žena po chvilce podlehla a její „neurotický“ druh se klíčků zmocnil. Okamžitě poté nasedl do osobního automobilu a z místa konfliktu odjel ve směru na Liberec. Napadená žena a její rodinní příslušníci vyrozuměli policisty z obvodního oddělení ve Frýdlantu. Ti, bezprostředně po oznámení, vyrazili na místo. Nedaleko bydliště mladé ženy spatřili vozidlo, v němž za volantem seděl právě agresor z Liberecka. Z místní a osobní znalosti policisté velmi dobře věděli, že není držitelem řidičského oprávnění a za vozidlem se rozjeli. Při sjezdu z Albrechtického kopce ve směru na Liberec, po silnici první třídy č. 13, již policisté měli vůz na dohled. Signály k zastavení však neřidič nerespektoval, sešlápl plynový pedál a pokračoval dále ve směru na Liberec. Svou bezohlednou a agresivní jízdou nejen, že ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, vjížděl do protisměru, ale ohrozil i chodce přecházejícího po vyznačeném přechodu. Na křižovatce v Mníšku u Liberce náhled odbočil ve směru na Oldřichov a okamžitě za křižovatkou na účelovou komunikaci vedoucí na pole a louky. Obtížným, zmáčeným a rozbahněným terénem uháněl nerespektujíc výzev pronásledujících policistů a odmítajíc zastavit. Po několika minutách, zřejmě vědom si toho, že svým pronásledovatelům není schopen uniknout, rozhodl se vjet zpět do obce. Ani to mu nevyšlo. Policisty měl stále v zádech. Po téměř deseti kilometrech zběsilého ujíždění muž zastavil u jednoho z domů v Mníšku. Vyběhl z vozu a začal se mužům zákona vzdalovat. Zdatným policistům však neunikl. I přes pokyny, výzvy a další zákonné prostředky stále nereagoval a utíkal. Policisté proto využili zákonných prostředků a varovným výstřelem dali jasně najevo, že agresorův úprk před zákonem, nemá smysl. Ani přesto, však nehodlal zastavit. Zřejmě v domnění, že policistům v nedalekých porostech náletových dřevin zmizel z dohledu, ukryl se v křoví. Jak velmi záhy zjistil, ani to mu zbavit se odpovědnosti nepomohlo. Opětovnou ignorací pokynů policejní hlídky odmítal křoví opustit. Muži zákona proto použili donucovací prostředky a 36 letého muže ze spárů větví vyprostili.

Orientační dechovou zkoušku ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu muž odmítl, lékařské ošetření stejně tak. Kromě toho, že není držitelem řidičského oprávnění, je mu kladen za vinu přečin neoprávněného užívání cizí věci a zločin loupeže, za něž mu policejní komisař sdělil obvinění. V případě mužova odsouzení mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
Policejní komisař zároveň vydal podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Následujícího dne pak policisté z obvodního oddělení v místě mužova současného bydliště rozhodli o jeho vykázání ze společné domácnosti.

Videozáznam z policejní kamery můžete shlédnout na tomto odkazu.

13. dubna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest