Dvojice žáků kroužku „Konstrukce a robotika“ Veronika Resslová (6.A) a Vojtěch Pařízek (5.tř.) bodovala na II. ročníku Festivalu vědy a techniky pro děti a mládež v Libereckém kraji. Toho se zúčastnila ve čtvrtek 22. března 2018 pod vedením Mgr. Šárky Stankové. Na festivalu prezentovala dvojice svůj projekt „Testování ochrany před UVA zářením“ a uspěla. Za svou několikaměsíční práci na testování opalovacích krémů získaly děti skvělou odměnu – studijní pobyt ve Francii.

Kromě výletu do Francie bylo na festivalu ohodnoceno také aktivní zapojení kroužku jako takového, odměnou bude nákup dalších pomůcek pro kroužek.

Festival vědy a techniky pořádala Asociace pro mládež, vědu a techniku AMAVET, o. s. společně s Nadací Jablotron a Libereckým krajem a dalšími spolupořadateli.

Cílem festivalu je podněcovat co nejvíce žáků základních škol a středoškoláků prostřednictvím řešení konkrétních vědeckých a technických projektů k odhalování a rozvíjení jejich tvůrčích schopností. Zlepšit má také jejich schopnost svou práci prezentovat odborné i široké veřejnosti.

Mgr. Kateřina Kaprálek Vítámvásová 

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest