Téměř k nepoznání se ve Frýdlantě proměnilo okolí studánky v Bezručově ulici. Místo, kam si desítky lidí denně chodí pro vodu, je nově vydlážděné, vede k němu ve směru od Bělíkovy ulice chodník z žulových kostek a ve směru od panelových domů pak schodiště se zábradlím.

S obnovou prostranství kolem pramene začalo město Frýdlant na podzim minulého roku. „Tehdy jsme se zaměřili na samotný pramen. Bylo sem umístěno nové odtokové koryto a lépe byl vyřešen i přívod vody, díky čemuž je teď plnění pet lahví či jiných nádob na vodu mnohem pohodlnější,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, který za úpravou prostranství stojí. Prostor kolem pramene byl posléze vydlážděn. „Následovaly další úpravy, které zajistí nejen hezčí vzhled celého místa, ale také větší pohodlí pro ty, kteří si pro vodu chodí. Díky schodům vedoucím od panelových domů a chodníku z žulových kostek se už lidé nemusejí obávat toho, že se budou při deštivém počasí brodit blátem,“ doplňuje místostarosta. Okolí studánky je nově oseté trávou.

Studánka v Bezručově ulici je mezi obyvateli města velmi oblíbená. „Naše rodina si pro vodu do této studánky chodí minimálně dvakrát do týdne. Je lahodná a díky rozborům, které každoročně nechává také u tohoto pramene město vypracovávat, víme, že je voda zdravotně nezávadná,“ říká místní obyvatelka Helena Prášilová.

Celkové náklady na úpravu prostranství studánky v Bezručově ulici nepřesáhly 150 tisíc korun.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest