Foto CiS: Peter M. Wöllner, majitel skupiny CiS

Společnosti jsou celkově lepší než jejich etická pověst. S cílem opečovávat etické hodnoty ve smyslu ekologicko-sociálního tržního hospodářství.

Etická rada v Senátu pro hospodářství 

byla založena v Bonnu. Předsedou byl zároveň jmenován známý podnikatel, podporující etiku, Ulf Posé, který také pracuje jako univerzitní pedagog a publicista.

účel

Účelem etické rady je podpora sloučení ekonomických rozhodnutí a eticky motivovaných jednání. Model etické rady společností je čest obchodníka.

Čestná společnost podporuje své chování společně se všemi svými členy zřetelnou odpovědností etických hodnot, které mají za cíl stálý hospodářský úspěch v souladu se zájmy zaměstnanců, společnsti a životního prostředí.

K tomu etická rada společností organizuje pracovní skupiny, podporuje vývoj etických principů v podnikání , podporuje výzkumnou práci k tématu etiky podnikání a pořádá pravidelné akce, které podporují podnikatelé, manažeři a zaměstnanci, optimalizuje kompatibilitu mezi hospodářskou činností, lidským soužitím a životním prostředím. Etická rada společností usiluje o spolupráci s dalšími pracovními skupinami, asociacemi a sdruženími, které podporují a doprovází eticky motivovaná opatření ve firmách. 

Zakladatelé Etické rady společností jsou:

  • Dr. Heinrich Dembon, jednatel business solutions
  • Werner Faber, jednatel Kon-Part
  • Raymond Opszalski, Group HR ředitel, Adecco Group
  • Ulf Posé, majitel Posétraining
  • Werner Stolz, jednatel IGZ
  • Peter M. Wöllner, jednatel CIS electronic GmbH

Důvěryhodnost a úspěch podnikání v dnešní době již nezávisí pouze na důvěryhodnosti majitele nebo předsedy představenstva. Globální ekonomika zvyšuje odpovědnost každého jednotlivého zaměstnance. Spolupráce každého zaměstnance s kolegy, zákazníky, dodavateli, styk s rozdílnými politickými a právními podmínkami na celém světě vyžaduje firemní strategii, která vedle kromě schopnosti vytvářet hospodářský úspěch s minimálním úsilím, stále více vyžaduje schopnost tvořit sociální soužití, které zohledňuje jak rozdílné kulturní a sociální tak i na politické a právní předpoklady v každém regionu světa. Současně je zodpovědné zacházení se všemi ekologickými zdroji předpoklad pro přižití v obydlených částech světa. To už nemůže být zajištěno pouze hodnotami čestného podnikatele. Osobní představa majitele nebo předsedy představenstva již nestačí, i když etická orientace majitele nebo předsedy představenstva je nezbytným základem pro vytvoření závazného obrazu pro všechny zaměstnance a partnery.

Senát pro hospodářství Německa

Senát pro hospodářství Německa je sdružením osobností z oblasti hospodářství a vědy, které si uvědomují svou odpovědnost vůči státu a společnosti. Výhradně vyvíjí impulsy orientované na veřejné zájmy pro politiku a pro samotné hospodářství. Spolupracují na hledání řešení pro velké výzvy naší doby. V této souvislosti řeší udržitelnost a zodpovědnost společnosti, ochranu klimatu a správné utváření budoucnosti.

Senát pro hospodářství má 709 členů, v současné době zastupuje přibližně 700 společností, s přibližně 3 000 000 zaměstnanci.

Informace: www.senat-deutschland.de

E-Mail: pose@ethikbeirat-unternehmen.de

Společnost

Jako uznávaný značkový výrobce se společnost CiS spoléhá na udržitelné koncepty, kvalitu, rychlost a spolehlivost ve službách svým zákazníkům. Z pohledu těchto zákazníků patří společnost CiS k nejlepším na trhu. Zákazníci oceňují zejména aktivní přínos společnosti CiS k jejich “total cost of ownership”, čímž podporuje jejich konkurenceschopnost. CiS bude systematicky rozšiřovat tuto vedoucí pozici v odvětví automatizační, automobilové, bankovní, strojírenské, zdravotnické techniky, řídicí techniky, měření a regulace, dopravní, dopravní a železniční technologie, jakož i energetické a environmentální technologie. Také v roce 2017 patří CiS podle WCA-auditu od auditorské společnosti Intertek, Londýn opět k nejlepším zaměstnavatelům na světě.

CiS electronic GmbH, D-Krefeld
CiS automotive GmbH, D-Krefeld
CiS systems s.r.o., CZ-Nové Město p.S.,
CiS automotive SRL, RO-Sibiu

 

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest