Voda ve studánkách v Bezručově ulici, v kašně ve Větrné ulici a z pramene Ledový mužíček je pitná a zdravotně nezávadná. Potvrdily to rozbory vzorků vody z těchto tří frýdlantských studánek, které v uplynulých dnech provedl ve svých zkušebních laboratořích Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem.

Výsledky rozborů si můžete prohlédnout pro pramen Ledový mužíček  zde, pro studánku v Bezručově ulici zde a pro pramen ve Větrné ulici na Větrově  zde„Z výsledků rozborů vzorků tří frýdlantských studánek vyplývá, že voda v nich je pitná a zdravotně nezávadná. Limity překračuje u pramene na Větrově a u studánky v Bezručově ulici pouze v ukazatelích PH, což je ovšem zapříčiněno tím, že celá oblast Liberecka se nachází na horninovém podloží, konkrétně břidlicovém a tudíž je u nás voda o něco kyselejší. Zpřísnila se také legislativa, proto jsou u těchto dvou pramenů limity Ph mírně překročeny. Nicméně voda není v žádném případě jakkoli škodlivá. Je pitná, zdravotně nezávadná a konzumovat ji lze bez nutnosti převaření,“ vysvětluje Jan Mráz z majetkosprávního odboru Městského úřadu Frýdlant.

Věříme, že tyto informace Vám pomohou s rozhodnutím, kam si pro dobrou vodu ve Frýdlantě zajít. I nadále budeme stav a kvalitu vody frýdlantských pramenů sledovat.

O studánce v Bezručově ulici, jejíž okolí prošlo obnovou, si můžete přečíst zde.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest