Pohodlnější je nově cesta pro pěší za hotelem Antonie, spojující Předměstí s ulicí K. J. Erbena ve Frýdlantu. Původní štěrkový povrch, na některých místech překrytý asfaltem, byl vyměněn za dlažbu.

„Na vydláždění první části spojovací cestičky, vedoucí souběžně s ulicemi Mánesova a Kodešova, jsme použili kostky z původní dlažby náměstí. Díky tomu je cesta pro pěší pohodlnější i při nepříznivém počasí,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Město začalo s dlážděním cesty už loni na jaře, v současné době je hotová druhá etapa. Kostky jsou tak od Předměstí až ke vjezdu k hotelu Antonie. „Počítáme s tím, že budeme s dlážděním cesty pokračovat v dalších etapách až nahoru k ulici Holečkova,“ doplňuje místostarosta Frýdlantu.

Cestu využívají pěší, kteří míří například ke hřbitovu nebo od něj. „Je pro chodce daleko bezpečnější, než frekventovaná Kodešova ulice, kde chodníky zatím chybějí. Věřím, že si tuto nově vylepšenou cestu oblíbí i ti, kteří právě po Kodešově ulici ke hřbitovu nebo od něho chodí,“ uzavírá Jiří Stodůlka.

Celkové náklady na vydláždění cesty nepřesáhly díky využití kamene z náměstí 800 tisíc korun.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest