6. AKTUALIZACE – Technopárty na Liberecku

KRAJ/Liberec – Na Liberecko se sjíždějí vyznavači techna. V Krásné Studánce se na soukromých pronajatých pozemcích koná až do 1. května 2018 akce Czarotek Free Party. 

Czarotek Free Party – den čtvrtý /informace k 07.00 hodině ranní/

Do pondělního rána zkontrolovali policisté v rámci akce Czarotek Free Party, která se koná na soukromých pozemcích v katastru obce Krásná Studánka, se souhlasem jejich majitele, dalších 85 osob a 65 vozidel. Opět také řešili další řidiče, kteří byli ovlivněni omamnými a psychotropními látkami a řídili vozidlo. Jednalo se o 7 protiprávních jednání. Další dva řidiči byli při řízení auta pod vlivem alkoholu.

Policisté z dopravní služby, ve spolupráci s pořádkovými policisty, se i nadále věnují dohledu nad silničním provozem na komunikaci I/13 a poblíž konání akce, řeší dopravní obslužnost a dohlížejí na plynulost dopravy. Účastníci akce využívají možnosti preventivních dechových zkoušek, o které si mohou průběžně, tedy celý den i noc, požádat policisty. Tento preventivní krok je ze strany účastníků značně využíván.

Dnes ráno policejní orgán postoupil na Magistrát města Liberec zadokumentovaný přestupek proti pořádku ve státní správě a proti pořádku v územní samosprávě dle ustanovení § 4 odst. 2 zákona č. 251/2016  porušením článku 4 odst. 1 obecně závažné vyhlášky Statutárního města Liberec č. 3/2009 Sb., o veřejném pořádku, a to z důvodu neoznámení veřejnosti přístupné akce Magistrátu města Liberec, Kanceláři tajemníka, nejpozději deset dnů před jejím konáním. Z doposud prověřovaných informací jsme nezjistili, že by tato povinnost byla ze strany pořadatele splněna.

Na akci i nadále působí policisté z Antikonfliktního týmu (dále jen “AKT”), kteří jsou stále v kontaktu s obsluhami soundsystémů a prostřednictvím cizojazyčných letáků a tlumočníka z Odboru mezinárodních vztahů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje je upozorňují na porušování vyhlášky města Liberec v souvislosti s rušením nočního klidu i množícími se stížnostmi občanů na hlasitou hudební produkci. Tým policistů také distribuuje letáky všem účastníkům akce o nulové toleranci alkoholu a jiných návykových látek při řízení vozu.

Více fotografií a informací najdete zde.

30. 4. 2018
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest